Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Composiet tuinhuisjes

13 augustus 2019

Een tuinhuis van composiet wint meer en meer aan populariteit. Niet gek, want als het eenmaal staat is het onderhoudsvrij en kunt u er jarenlang van genieten. Composiet kan er uitzien als hout maar is ontzettend duurzaam en gaat lang mee. Lees in dit artikel alles over het plaatsen van een composiet tuinhuisje en laat u inspireren.

 

Tuinhuis in composiet als toegevoegde waarde

Een mooi tuinhuis in composiet voegt absoluut waarde toe aan uw tuin. Door de luxe doch gezellige en hartelijke uitstraling, is zo’n houtcomposiet tuinhuis een ware blikvanger. Daarnaast is een tuinhuis enorm handig als ruimte voor uw tuinspullen, bijvoorbeeld een grasmaaier en ander tuingereedschap. Een composiet tuinhuis of wellicht een composiet blokhut kent echt ook vele andere toepassingen.

Wat dacht u van een heerlijk huisje om te hobbyen, even een boek te lezen of gewoon een plekje voor uzelf of de kinderen te creëren? Ook een composiet schuur of een garage met composiet planken als wandbekleding behoren tot de mogelijkheden.

 

Onderhoudsvrije blokhut of onderhoudsvrij tuinhuis

Het voordeel van een WPC tuinhuisje of composiet blokhut is dat de composiet planken enorm gemakkelijk in onderhoud zijn. Het hoeft niet geschuurd te worden en ook lakken of beitsen is niet nodig. Wel raden wij aan om, als uw tuinhuisje van composiet eenmaal staat, de constructie volledig met water af te spoelen om losse vezels weg te wassen. Spoel de wanden zo egaal mogelijk af, dit draagt bij aan een egale verkleuring. Natuurlijk kunt u uw composiet tuinhuisje zo vaak reinigen als u zelf wilt, meer info over houtcomposiet onderhoud en reiniging vindt u hier.

 

Handige tips en weetjes over composieten tuinhuizen

Als u een composiet tuinhuisje wilt plaatsen is het raadzaam om goed na te denken over de plaats waar u het tuinhuisje of de composiet blokhut wilt hebben. Ook het design speelt een grote rol. Indien u hulp nodig heeft bij het bouwplan van uw tuinhuis of blokhut kunt u beter de hulp van een bouwbedrijf inschakelen dan de hulp van een tuinontwerper. Vooral een composiet tuinhuis met overkapping kan voor de beginner een ware uitdaging zijn.

Houd er rekening mee dat voor het plaatsen van uw composiet tuinhuis of blokhut een (lichte) bouwvergunning nodig kan zijn. Dit geldt voor tuinhuisjes met een oppervlakte van 10 m² of een hoogte van 3 meter of meer. Check bij twijfel even de regels die gelden bij uw gemeente, dan zit u altijd goed.

 

Composiet als wandbekleding gebruiken

Van bijna intense bouwprojecten tot bekleding van een wand, tuinhuisje of veranda die al staat; met WoodComposiet planken kan het allemaal. Voor de bekleding van garages, veranda’s en natuurlijk uw tuinhuisje raden wij het gebruik van ons Zweeds rabat aan. De rabatdelen zijn eenvoudig te verdelen en in diverse mooie kleuren verkrijgbaar. Het composiet Zweeds rabat gaat onbehandeld jarenlang mee en dit geeft uw composiet tuinhuis of blokhut van composiet een onmiskenbare uitstraling.

 

Het plaatsen van een composiet tuinhuisje

Wilt u een composiet tuinhuis in uw tuin plaatsen? Of u nu gaat voor een composiet tuinhuis met plat dak, een blokhut of een composiet schuur? Het kiezen van hoogwaardig materiaal is belangrijk! Wij geven u graag verdere tips over het gebruik van onze composiet planken. We hopen dat we u hebben kunnen inspireren met dit blog, voor meer inspiratie bent van harte welkom in onze showtuin.