Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Ecologische voetafdruk verkleinen door composiet

19 april 2019

Tegenwoordig zijn veel mensen bezig met het reduceren van hun impact op de aarde. Door milieuvriendelijker te consumeren, maar ook zeker om na te denken over de duurzaamheid van hun aankopen. Composiet past hier perfect bij.

Wat is composiet?
Bij composiet wordt gebruik gemaakt van gerecycled kunststof, hierdoor herbruiken we kunststof dat anders op de afvalstapel terecht zou komen of in een verbrandingsoven zou verdwijnen. Daarnaast is het milieuvriendelijker om te kiezen voor composiet, omdat u geen chemische reinigingsproducten nodig heeft. Een milde, natuurlijke zeep en een harde bezem zijn meer dan genoeg om uw composiet vlonder of schutting schoon te maken.

Schuren, beitsen, verven? Dit is allemaal niet nodig, hierdoor weert u wederom chemische producten uit uw tuin. En met een huishouden met kleine kinderen of huisdieren is dat wel zo fijn.

Weet wat u koopt
Steeds meer mensen zien in dat hout kopen zonder keurmerk, direct gelinieerd is aan ontbossing. Dankzij verschillende documentaires zijn we steeds beter op de hoogte van wat de gevolgen zijn van de houtkap. Ook hierdoor is het voor veel mensen een voordelige keuze om te kiezen voor composiet. U weet dat uw aankoop duurzaam is als u kiest voor composiet.

Bang voor glijpartijen? Niet met composiet!
Als u kiest voor een houten vlonder of houten planken in de tuin, dan is het verstandig om ieder jaar uw antislipprofielen te checken of te vervangen. Het kan zijn dat de planken gaan rotten waardoor de profielen los komen te zitten. Composiet is van zichzelf antislip, wat niet snel slijt; ook hier hoeft u dus geen aandacht meer aan te besteden. Hierdoor hoeft u niet elk jaar materiaal te vervangen of zelfs uw gehele schutting of vlonder te vervangen. Door op materiaal te besparen, bespaart u ook het milieu.

Bent u bezig met het verkleinen van uw impact op de aarde en bezig met het verbouwen van uw tuin? Kijk dan ook zeker naar composiet als materiaal voor jarenlange hoogwaardige kwaliteit in uw tuin, zonder gebruik te maken van chemische schoonmaakmiddelen.