Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Ontdek de veelzijdigheid van Zweeds rabat

13 augustus 2019

Zweeds rabat wordt steeds populairder en steeds vaker toegepast rondom huis en tuin. Niet gek, want met Zweeds rabat creëert u binnen een handomdraai een authentieke en gezellige sfeer. Steeds meer mensen kiezen voor composiet Zweeds rabat als duurzaam alternatief. Maar wat kunt u er nou precies mee en hoe kunt u de rabatdelen monteren? Wij gaan er in deze blog dieper op in!

 

Toepassingen Zweeds rabat

Zweeds rabat, ook wel potdekselplanken genoemd, heeft talloze gebruikersmogelijkheden rondom tuin en huis. Zweeds rabat is een tapse plank met bezaagde zichtzijde en een sponning aan de onderzijde, waardoor de rabatdelen met overlap over elkaar geplaatst kunnen worden. Dit zorgt o.a. voor een goede afwatering. We zien Zweeds rabat veel als gevel- of dakbekleding, maar ook voor het aankleden van tuinhuisjes wordt steeds vaker gebruik gemaakt van rabatdelen. Ook een Zweeds rabat schutting is stevig, zeer dicht en eenvoudig te plaatsen.

Het composiet Zweeds rabat gaat onbehandeld jarenlang mee. Bovendien hoeft u composiet Zweeds rabat niet te schilderen of beitsen, dit maakt composiet Zweeds rabat onderhoudsarm (schoonmaken blijft af en toe nodig). Zweeds rabat zorgt ervoor dat uw schuur, schutting of dakgevel er netjes uitziet én zorgt voor een onmiskenbare, huiselijke uitstraling.

 

Zweeds rabat monteren

Het monteren of plaatsen van Zweeds rabat is geen hogere wiskunde, maar zeker ook geen klusje om te onderschatten. Wij raden aan om bij het aanbrengen van Zweeds rabat altijd voor te boren, altijd 2 mm groter dan de te gebruiken schroef. Dit omdat de potdekselplanken nog wat kunnen werken; schroef de rabatdelen dan ook niet te strak op elkaar. Bevestig de (bij voorkeur rvs) schroeven bovenaan de plank, zodat ze onder de volgende plank verdwijnen. De volgende potdekselplank schuift u over de reeds gemonteerde plank heen, volgens tand- en groefsysteem.

Bij het bekleden van een gevel kan het vooraf plaatsen van een beschermfolie verstandig zijn. Vraag bij twijfel altijd een bouwtechnisch advies op in deze. Bekijk voor een perfect en probleemloos resultaat eerst onze montage handleiding Zweeds rabat.

 

Zweeds Rabat bestellen

Composiet Zweeds rabat bevestigen is eenvoudig en eenmaal geplaatst, heeft u er jarenlang plezier van en amper omkijken naar. Wat niet wil zeggen dat het Zweeds Rabat antraciet met of zonder houtnerf, of de bruine potdekselplanken geen ware blikvangers zijn. Voor de afwerking van Zweeds rabat is het raadzaam om met de juiste accessoires (rvs startclip, l-profiel en dergelijke) te werken. Deze accessoires kunt u, als u composiet Zweeds rabat bestelt bij WoodComposiet, natuurlijk gewoon meebestellen.

Met het hoogwaardige ProDeck™ Zweeds rabat kunt u alle kanten op en heeft u in een handomdraai een mooie schutting of wand voor uw schuur of blokhut staan die ook nog eens duurzaam is. Bent u bezig met het plannen van een schutting, gevel- of dakbekleding? Maak het uzelf gemakkelijk en haal tegelijkertijd het beste uit uw huis en tuin met composiet Zweeds rabat!