Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Schilderen van je composieten schutting?

9 december 2021

Als men een composieten schutting aanschaft heeft men vaak goed nagedacht over de kleur. Vaak wordt er zelfs een proefstukje aangevraagd, bij WoodComposiet kan dat voor maximaal 4 proefstukjes helemaal gratis, zodat er een weloverwogen kleurkeuze gemaakt kan worden. De kleur van de proefstukjes kan in theorie echter qua tint afwijken van de later geleverde producten, omdat deze in verschillende productiebatches gemaakt zijn. Ook gaat het materiaal zich na installatie “aanpassen”, de nieuwigheid gaat er vanaf, het materiaal gaat zich settelen.

 

Kleur kiezen kan moeilijk zijn

In de praktijk kan het in spaarzame gevallen, waar kleur echt belangrijk is, zo zijn dat de eindkleur enigszins teleurstellend is, hoewel de verkleuring – zoals eerder gezegd – minimaal zal zijn, want het materiaal is door-en-door dezelfde kleur. Ook kan het moeilijk zijn om de perfecte kleur te kiezen aan de hand van een klein proefstukje. Hiervoor is er wel een oplossing: bezoek de showtuin van WoodComposiet in Heerhugowaard, daar liggen of staan alle producten in de webshop opgesteld, een reëler beeld kunnen wij u niet tonen.

 

Schilderen?

Mocht het echter zo aflopen dat u – om wat voor reden dan ook – de kleur niet meer acceptabel vind, dan zijn er helaas niet zo heel veel opties. Een optie zou kunnen zijn om in overleg met een erkend schildersbedrijf te kiezen om het composiet te gaan schilderen. Hoewel WoodComposiet totaal geen ervaring heeft met het beschilderen van haar producten, gaan wij u toch een paar tips geven waar u rekening mee dient te houden:

  • maak de vlonder of schutting heel erg goed schoon (gebruik eventueel onze cleaner) voordat u een goede primer aanbrengt.
  • vraag advies aan het schildersbedrijf over de te gebruiken primer (grondverf) en verfsoort; deze primer en verf dient na aanbrengen enigszins flexibel te blijven, want composietmateriaal kan iets meer krimpen en uitzetten dan “gewone” houtsoorten.
  • hou er rekening mee dat u, als u de materialen geschilderd heeft, dit regelmatig (jaarlijks?) zult moeten herhalen.

 

Advies

Het is erg belangrijk dat u een kleurkeuze doet, waarmee u – ondanks een eventueel naar voren komend nuanceverschil – tevreden kunt zijn en blijven. Composietmateriaal achteraf toch gaan schilderen is niet verstandig, want daarmee mist u een paar belangrijke voordelen van composiet: onderhoudsarm en kleurvastheid zijn termen die na schilderen niet meer van toepassing zijn. Ook vermoeden we dat bij vlonderplanken de antislip ook verdwenen zal zijn, de verf kan glad worden. Kort samengevat adviseren wij om composieten producten niet te verven, maar de beslissing is natuurlijk altijd aan u …