Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Vakantie? 3 tips voor de perfecte staycation in Nederland

8 juli 2020

Nog heel even, en de vakantie komt alweer om de hoek kijken. Hier en daar zijn de zomervakanties zelfs al begonnen. Een reis naar een ver land is momenteel misschien niet zo’n goed idee, maar een vakantie in eigen land is gelukkig minstens net zo leuk, lekker vertrouwd en bovendien een stuk veiliger! Met deze 3 staycation-tips van WoodComposiet hoeft u zich geen moment af te vragen wat u kunt doen in uw vakantie thuis. Lees snel verder en geniet optimaal van uw thuisblijfvakantie.

 

Tip 1: eindelijk tijd voor de klusjes in huis

De vakantie is de perfecte tijd om te doe-het-zelven. U heeft nu eindelijk eens de tijd om de klusjes te doen die u al tijdenlang voor zich uit schuift. Met een beetje geluk zit het weer mee en is het lekker zonnig en droog, maar niet té warm.

Bent u niet zo’n hobbyklusser, ga dan geen grootse DIY-projecten opzetten, maar beperk de vakantieklusjes tot de eenvoudige maar noodzakelijke klusjes in en rond huis. De kozijnen schilderen, uw tuinhuis opruimen of dat ene kapotte kastje repareren zijn makkelijke karweitjes die iedereen kan uitvoeren. Zelfs als u geen groot liefhebber bent van doe-het-zelven, geeft het klaren van dit soort vakantieklusjes nog steeds een gevoel van voldoening. Heerlijk!

Voor de gevorderde doe-het-zelver is de thuisblijfvakantie ook een mooie tijd voor ingrijpendere projecten. Wat is nu een betere vakantieklus dan uw tuin renoveren? Vervang eindelijk uw oude, vergrijsde schutting voor een duurzaam exemplaar en kies voor een schitterende composiet schutting. Of verrijk uw tuin met een luxe terras met onderhoudsvriendelijke composiet vlonderplanken.

Het kost wat tijd en moeite, maar houtcomposiet levert u veel voordelen op! En voelt het met uw nieuwe composiet terras niet nèt alsof u zich toch buiten de deur bevindt, in een geheel andere tuin?

 

Tip 2: een ultiem vakantiegevoel in eigen huis en tuin

Nu u de klusjes rondom het huis met een goed gevoel heeft afgerond én misschien wel een fonkelnieuw composiet terras in uw tuin heeft, is het tijd voor ongegeneerd vakantievieren. Maak volop gebruik van de natuurlijke antislip-eigenschappen van uw vlonder van houtcomposiet en maak een heus waterspeelparadijs van uw tuin. Ga in de weer met een tuinslang of sproeier, of zet lekker een opblaaszwembadje op het terras.

Is het voor waterpret iets te fris? Er zijn nog een tal van andere ontspannende en leuke activiteiten die u in en om het huis kunt doen.

  • Luieren, ontspannen en lezen
  • Kokkerellen in de keuken
  • Gezellig met het gezin spelletjes spelen
  • Zet een tent op in de achtertuin
  • Hou een filmmarathon
  • Ga creatief aan de slag: knutselen, tekenen, schilderen

Thuis vakantie vieren hoeft helemaal niet saai of moeilijk te zijn. Met een beetje fantasie komt u een heel eind!

 

Tip 3: thuis-vakantie vieren buiten de deur

‘Thuisblijfvakantie’ hoeft ook weer niet té letterlijk te worden genomen. We begrijpen dat u op een gegeven moment ook wel even lekker de deur uit wilt tijdens uw staycation. Tijdens vakanties kan het in pretparken, dierentuinen en zwembaden echter ontzettend druk zijn. Bent u op zoek naar leuke uitjes waar u niet hordes mensen tegen het lijf zult lopen? Denk dan eens aan:

  • Een workshop volgen
  • Een kleinschalig museum bezoeken
  • Een blotevoetenpad bewandelen
  • Kanoën of kajakken in de natuur
  • Een speurtocht of historische tour door eigen stad
  • Inspiratie opdoen in een meubelboulevard of in de showtuin van WoodComposiet!

Met behulp van onze leukste tips en enige voorbereiding, beleeft u deze lente de mooiste vakantie thuis. Zorg voor een gebalanceerde mix van nuttige klusjes, ontspanning en nieuwe belevenissen. Van het aanleggen van een gloednieuw composiet vlonder tot kleinschalig het huis uitgaan – hoe gaat u uw staycation doorbrengen?