Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Woonideeën: de tuin- en woontrends van 2020

16 september 2019

De zomer is nog volop bezig en het jaar pas halverwege, maar het is nooit te vroeg om alvast vooruit te blikken naar de woon- en tuintrends van 2020! Zo kunt u tijdig inspiratie opdoen voor uw eigen interieur en exterieur.

Trends ontstaan als gevolg van een behoefte vanuit de consument, en de behoefte van de consument lijkt steeds meer te verschuiven in de richting van een duurzame, milieubewustere wereld. Het is daarom niet gek dat ook in 2020 de rode draad in de trends bestaat uit meer natuur en meer oog voor ecologische footprint.

 

Woontrends 2020

Het is een dun lijntje tussen de woontrends voor binnen en de woontrends voor buiten. We zien eigenlijk dat voor zowel het interieur als het exterieur de focus in 2020 ligt op duurzaamheid. We worden ons bewuster van onze impact op de wereld, en willen deze zo klein mogelijk houden. Dat vinden we als thema terug in de trends: zowel binnen als buiten zien we veel bloemen en planten in combinatie met natuurlijke en duurzame materialen. Ook wordt de ruimte buiten steeds schaarser, en zien we dat er meer moeite wordt gedaan om toch een natuurgevoel te creëren.

 

Trend 1: natuurlijke kleuren en materialen

We voelen ons graag één met de natuur. Natuurlijke materialen – denk aan hout, natuursteen en bamboe – zijn om die reden al een tijdje populair in interieur en exterieur, en ook in 2020 zet deze trend door. Organische vormen, textuur en een kleurenpalet met veel rustgevende bruin-, grijs- en groentinten is wat we komend jaar veel zullen gaan zien.

 

Trend 2: vrolijke kleuren en contrast

Niet alleen de rustgevende materialen en kleuren zijn in de mode. In 2020 zien we juist ook een speelse trend met veel felle, warme en vrolijke kleuren in combinatie met contrasterende en opvallende materialen opkomen. Bloemen, prints, een mix van structuren … alles kan. Een optimistische reactie op alle negativiteit rondom de klimaatverandering die we dagelijks te verwerken krijgen.

 

Trend 3: minimalisme en multifunctionaliteit

De wereldpopulatie stijgt gestaag, steden raken alsmaar voller en we worden met zijn allen steeds materialistischer. Als reactie daarop ontstaat er een groeiende behoefte aan een efficiënter gebruik van ruimte en materiaal, en nemen steeds meer mensen afstand van consumentisme. In de woontrends vertaalt dit zich in een opkomst van hybride woningen, minimalisme en tiny homes, waarbij de grens tussen binnen en buiten steeds kleiner wordt. Multifunctionaliteit staat voorop.

 

Trend 4: duurzaam en milieubewust

Een inkoppertje, maar daarom niet minder trendy: duurzaamheid en milieubewust wonen. Het gebruik van duurzame materialen die de natuur zo min mogelijk belasten staat daarbij centraal. We worden ons steeds bewuster van onze materiaalkeuzes: waar komt het vandaan, hoe wordt het gemaakt en hoe lang gaat het mee?

 

Houtcomposiet van WoodComposiet, ook in 2020

Geïnspireerd geraakt door de woon- en tuinideeën voor 2020? Bij WoodComposiet bent u aan het juiste adres om de trends van 2020 te vertalen naar uw eigen huis of tuin! Benieuwd hoe houtcomposiet aansluit bij bovengenoemde woontrends? We leggen het u uit.

Houtcomposiet terras- en vlonderplanken en composiet schuttingen van WoodComposiet zijn verkrijgbaar in een wijde selectie natuurlijke kleuren. We hebben houtcomposiet in verscheidene bruintinten en grijstinten, het is maar net waar u naar op zoek bent. Niet alleen onze kleuren zijn natuurlijk, ook heeft ons composiet die gewilde hout-look. Niet van echt te onderscheiden!

Kenmerkend voor houtcomposiet is bovendien de typische ribbelstructuur die de planken vaak hebben. Zo misstaan onze composiet vlonderplanken en composiet schuttingen niet in uw speelse tuindesign. Wat dacht u van een DIY-bloembak gemaakt van houtcomposiet gevuld met een lekker kleurrijke bloemplant?

Aan het nadenken over uw eigen tiny home? WoodComposiet Zweeds rabat is een ideale gevelbekleding voor uw compacte woning: licht van gewicht, gemakkelijk in elkaar te klikken en ontzettend duurzaam.

We hebben het er vaker over, maar we zijn ook ontzettend trots: houtcomposiet is een ontzettend milieubewuste materiaalkeuze als u uw ecologische voetafdruk wilt verkleinen. Veel van ons composiet wordt gemaakt van 40% gerecyclede polymeren, wat betekent dat we kunststof dat anders vernietigd zou worden hergebruiken. Bovendien is houtcomposiet ontzettend duurzaam, waardoor u voor lange tijd geen nieuw materiaal hoeft aan te schaffen, wat weer grondstoffen scheelt. Houtcomposiet ziet eruit als hout, maar dan zonder de zorgen om ontbossing en keurmerken. Met houtcomposiet heeft u bovendien geen chemische bewerkings- of reinigingsmiddelen nodig – de natuur zal u dankbaar zijn!

 

Welke trend gaat u doorvoeren in uw interieur of exterieur?