Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Een nieuwe schutting neerzetten in uw tuin, waar moet u aan denken?

19 april 2019

Is uw oude schutting rot, niet meer van deze tijd of gewoon toe aan vervanging? Dan is deze blog perfect voor u. Bij het plaatsen van een nieuwe schutting zijn er veel factoren waar u aan moet denken, we behandelen ze stap voor stap!

 

  1. De buren

Als we iets hebben geleerd uit de vele “Bonje met de Buren” afleveringen, dan is het wel dat schuttingen plaatsen voor vele ruzies heeft gezorgd. Om dit te voorkomen is het handig om te overleggen met uw buren voor het plaatsen van een nieuwe schutting. Misschien bent u zelfs wel gebonden aan bepaalde kleuren voor het aanzicht van uw woning of deelt u de schutting met uw buren. Door eerst te praten met uw buren gaat u discussies uit de weg!

 

  1. Budget opstellen

Bij iedere verbouwing of aanpassing is het handig om te kijken naar het budget. Hoeveel geld heeft u over voor uw nieuwe schutting? En welke levensduur verwacht u bij uw schutting? Op deze manier kunt ook kijken of een aankoopwaarde voor een nieuwe schutting reëel is.

 

  1. Kies voor een bepaald materiaal

Bij schuttingen is het heel belangrijk om te kijken naar welke materiaalsoort u kiest. En u heeft de keuze uit de meest verschillende materialen; van kippengaas waar u klimop in laat groeien en hout tot en met bijna onverwoestbaar composiet. Onze voorkeur ligt natuurlijk bij het duurzame composiet van o.a. ProDeck™ en WoodPlastic®.

Wanneer u het materiaal heeft gekozen kunt u kiezen voor een bepaalde look. Kiest u bijvoorbeeld voor composiet met een houtnerf of misschien voor een authentieke vergrijsde bruinkleur? De keuze is reuze, voor iedere exterieurstijl is er dan ook een soort dat bij uw wensen past.

 

  1. Meten = weten

Niets is zo belangrijk als het uitmeten van uw toekomstige schutting. Hierdoor komt u bij de levering van uw nieuwe schutting niet achter nare verrassingen. Voor een hele uitgebreide montage instructie verwijzen wij u door naar onze montage instructies sheet.

 

  1. Denk na over het onderhoud

Veel mensen denken niet goed na over het onderhoud van hun schutting. Het is aan te raden om twee keer per jaar onkruid te verwijderen om te voorkomen dat deze gaan groeien in de poriën van uw schuttingmateriaal. Hierdoor wordt er ook ruimte gecreëerd voor vocht. Vocht kan bij vorst uitgaan zetten, waardoor uw schutting zwaar kan beschadigen. Bij een materiaal als hout is het ook belangrijk om chemische reinigingsproducten in te zetten om ongedierte tegen te gaan. Bij composiet zult u merken dat het onderhoud een stuk simpeler is en weinig tijd in beslag neemt.

 

  1. Tijd om te bestellen!

Heeft u alle voorgaande stappen doorlopen? Dan bent u klaar om uw nieuwe schutting te bestellen. Dit kan natuurlijk online, maar wilt u liever de daadwerkelijke (composiet)planken bekijken? Dan kunt u natuurlijk langskomen in onze showtuin.

 

Voor wat voor soort schutting kiest u? Heeft u vragen over een nieuwe schutting, samengesteld uit composiet? Neem dan contact met ons op!