Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Tips voor het aanleggen van uw composiet terras

13 augustus 2019

Denkt u erover na om een terras van composiet te plaatsen? Goede keuze! Een composiet terras is duurzaam, onderhoudsarm en eenvoudig zelf te leggen. Toch zijn er nog wel wat dingen waar u op dient te letten bij het leggen van composiet terrasplanken. En wat zijn nu eigenlijk de ideale afmetingen voor een terras? U leest er alles over in deze blog!

 

Ideale afmeting van het terras bepalen

De ideale afmeting van een terras hangt natuurlijk erg af van de grootte van uw tuin, uw budget en uw gezinssituatie. Houd met het plannen van uw terras rekening met looproutes en zorg er ook voor dat er genoeg ruimte rondom uw tuinset wordt vrijgelaten. Dat in acht nemende heeft een terras tegenwoordig vaak een minimale afmeting van 6×4 vierkante meter.

Vlonder- of terrasplanken kunnen in de lengte en in de breedte worden gelegd. Echter, bij een terras langer dan 5,8 meter adviseren wij om de composiet planken niet in de lengterichting te monteren. Bij grotere vlonders – vanaf ongeveer 6 meter en langer – dient men altijd te dilateren (creëren van ruimte tussen vlonderplanken aan de kopse kanten). Bekijk voor meer informatie onze duidelijke composiet terras leginstructie.

 

Soorten terras

Welk soort terras u wilt gaan bouwen, hangt vooral af van persoonlijke smaak en de verdere inrichting van uw tuin. Met onze terrasplanken ofwel vlonderplanken kunt u alle kanten op. Een kort maar breed terras behoort tot de mogelijkheden, maar ook een langer en groter terras realiseert u eenvoudig door middel van vlonderplanken.

Steeds vaker zien we dat mensen kiezen voor een kleiner terras, alleen in de hoek waar de zon schijnt. Zo geniet u optimaal van het zonnetje, maar houdt u genoeg plaats over voor het plaatsen van uw favoriete tuinplanten. Bent u op zoek naar terrasplanken om zwembadranden af te werken? Dankzij de antislipbehandeling zijn onze massieve vlonderplanken dé ideale oplossing!

 

Beginnen bij de basis

Als u kiest voor composiet voor uw terras, heeft u hier jarenlang plezier van. Dan moet het terras natuurlijk wel goed liggen. Gaat u het composiet terras zelf leggen? Dan wilt u natuurlijk dat dit in een keer goed gaat en dat u in één keer de juiste hoeveelheid composiet vlonderplanken bestelt. Dankzij onze bestelcalculator wordt dit een fluitje van en cent, deze geeft een prima indicatie over de te bestellen materialen. Wel dient u de aantallen goed te controleren, want met zaagverlies wordt in de calculator geen rekening gehouden.  Ook wordt u geattendeerd op de nodige toebehoren voor het plaatsen van de composiet terrasplanken, zoals bijvoorbeeld de composiet onderbalken, clips en schroeven.

Het is tevens raadzaam om een antiworteldoek te gebruiken onder de vlonderplanken. Zo voorkomt u dat er onkruid tussen de terrasplanken door komt.

Wilt u ook spoedig genieten van uw perfecte composiet terras in eigen tuin? Een bezoek aan de showtuin kan wonderen doen en advies wordt dan graag gegeven.