Foto’s van kleine en grote projecten

WoodComposiet is een consumentenwebshop voor composieten tuinproducten. Gelukkig vinden architecten, ontwerpers en montagebedrijven ook de juiste materialen in onze webshop, waardoor soms de allermooiste projecten tot stand komen. Hieronder tonen wij een aantal projecten daarvan.

 


Klik op de foto of op de titel om een fotogalerij van het betreffende project te openen.


 

Wandelpromenade op Curaçao

Op een van de ABC-eilanden in het Caraïbisch gebied – namelijk Curaçao – wordt op dit moment een enorme wandelpromenade geïnstalleerd. In 2021 zal die promenade, die parallel loopt aan de Gouverneur van Slobbeweg in Willemstad (vlak bij de mega cruiseterminal) opgeleverd gaan worden. Veel toeristen van cruiseschepen die hier aanmeren zullen over deze promenade langs de mangroves gaan wandelen, met uitzicht op de fantastische zee. Curaçao heeft een heerlijk klimaat, waarbij het doorgaans rond de 30 graden Celsius is.
Deze wandelpromenade wordt gemaakt met door WoodComposiet geleverde vlonderplanken van het merk WoodPlastic®. Er is gekozen voor de kleur teak in de uitvoering Max Forest; de perfecte keuze voor projecten als dit. Deze massieve vlonderplanken zijn natuurlijk heel goed bestand tegen hogere temperaturen en zout water.
Deze projectpresentatie is nog niet compleet, het geeft alleen een indruk van de enorme hoeveel werk die nodig is voor zo’n project. Als laatste foto komt u een impressie tegen, die gemaakt is met een drone. Deze beelden geven een hele gave indruk van het project.

Residentie The European in Zoetermeer

Het gebouw The European in Zoetermeer herbergt 111 gemeubileerde studio’s aan de Europaweg, een geweldige centrale locatie in het centrum van Zoetermeer! Het voormalige kantoorgebouw is gerenoveerd en getransformeerd tot een modern wooncomplex. Bewoners van The European kunnen gebruik maken van verschillende faciliteiten binnen het gebouw zoals een wasserette, gym, dakterras en een leuke recreatieruimte.

Het dakterras is gerealiseerd met gebruikmaking van onze Duofuse® vlonderplanken. Deze vlonderplanken zijn specifiek gekozen vanwege het feit dat deze planken Brandklasse D hebben (er is zelfs een uitvoering die Brandklasse B heeft). Dat bleek vereist, omdat er (nog steeds) mensen willen roken. Op een terras kan dat leiden tot gevaarlijke situaties, vandaar de keuze voor Duofuse® graphite black breedribbel vlonderplanken.

Deze vlonderplanken zijn naast brandveilig ook nog eens veel sterker dan “gewone” composieten vlonderplanken. Dat komt door de samenstelling van 50% houtstof en 50% virgin quality PVC, dat geeft ongekende sterktes aan de planken.

Duofuse® vlonderplanken kunnen in 4 kleuren en in diverse uitvoeringen geleverd worden.

Appartementencomplex in Alkmaar

Vanaf de buitenkant is het vaak niet te zien, maar veel appartementencomplexen zijn uitstekend geschikt voor mooie dakterrassen. En voor deze dakterrassen wordt steeds vaker gekozen voor composieten vlonderplanken: niet glad en onderhoudsarm (alleen af en toe schoonmaken, dat blijft nou eenmaal). In dit appartementencomplex in Alkmaar is gekozen voor de WoodPlastic® Forest Max vlonderplanken in de kleur teak, een veel toegepaste kleur bij dit soort projecten. Er is bij dit dakterras niet in wildverband gelegd, maar er is met vaste naden gewerkt, want de architect wilde een speciaal effect bereiken met een driehoek en looppaden. Enfin, u kunt zelf beoordelen of dit geslaagd is, wij vinden het heel bijzonder wat hier gerealiseerd is. De foto’s zijn gemaakt in de herfst; dat heeft als voordeel dat de op de binnenplaats groeiende bomen nog nèt mooie goudgele bladeren dragen, dat draagt bij aan een fijne sfeer voor dit dakterras.

Samsungpaviljoen

Bij de presentatie van nieuwe telefoons geldt bij het merk Samsung dat ze dat grondig aanpakken. Naast veel promotie via de media hebben ze bij de presentatatie van de S9 besloten om vlak naast  de Johan Cruijff Arena een compleet paviljoen te bouwen. In dat paviljoen kregen (potentiële) klanten de mogelijkheid om dit nieuwe toestel te bekijken, te voelen en te testen.

Nadat men al of niet besloot om zo’n nieuwe smartphone te kopen, werd de gelegenheid gegeven om een consumptie te nuttigen, aangeboden met de complimenten van Samsung. De horeca van dit paviljoen was deels overdekt, deels niet. Er is hierbij gebruikgemaakt van composieten vlonderplanken van het merk ProDeck® in de kleur vergrijsd bruin met een breed ribbel als profiel.
Op de foto’s kunt u zien dat de vlonderplanken perfect aansloten bij de uitstraling van dit schitterende paviljoen.
Er is ook gedacht aan de minder validen door de ingang makkelijk bereikbaar te maken.
In dit specifieke geval zijn de vlonderplanken na gebruik teruggenomen door WoodComposiet; uiteraard tegen een vooraf afgesproken prijs.

Buitenplaats De Bergse Bossen

Buitenplaats De Bergse Bossen in Driebergen, gesitueerd in een lommerrijke omgeving op de Utrechtse Heuvelrug, is een plek waar mensen graag vertoeven. Het  hotel en congrescentrum had behoefte aan een plek waar mensen tussendoor even konden pauzeren of relaxen. Daartoe hebben ze op de binnenplaats een vlonder laten plaatsen van WoodPlastic® vlonderplanken in de uitvoering Forest Max, kleur eben (donkergrijs).

Noodperron Station ‘t Harde

De NS  heeft af en toe en speciaal project. In dit geval was het nodig (in verband met een verbouwing van het originele station) om in het dorp ‘t Harde op de Veluwe een tijdelijk perron aan te leggen. Tenminste, tijdelijk, het moet toch een jaar of drie meegaan. Er is toen naar diverse mogelijkheden gekeken, maar gelukkig heeft WoodComposiet kunnen bijdragen aan een oplossing. De vlonderplanken die geleverd zijn (donkerantraciet met brede ribbel,holkamer vlonderplanken) zijn officieel niet geschikt om te schroeven, maar de opdrachtgever heeft besloten dat toch te doen. En het eindresultaat mag er wezen. Wel is tijdens de montage rekening gehouden met het uitzetten en krimpen van het materiaal: de schroefgaten zijn dikker voorgeboord dan de gebruikte schroeven.

De blindengeleidestroken die gebruikt zijn, zijn niet geleverd door WoodComposiet. En de verf ook niet: WoodComposiet zegt juist dat verven van composieten vlonderplanken niet nodig is … Maar in dit geval is het natuurlijk wèl nodig geweest, de attentielijnen aan de rand van het perron. En ook dit blijkt dus prima te kunnen. Wat met een beetje inventiviteit al niet bereikt kan worden!

Roeivereniging OSSA Heerhugowaard

Deze tekst hebben we geleend van de internetsite van deze roeivereniging:
“U heeft aangelegd op de website van Roeivereniging Ossa uit Heerhugowaard. Dit is een kleine, gezellige roeivereniging met een prachtige nieuwe vloot. Gesitueerd in een schitterende omgeving met geweldig roeiwater en daardoor vele mogelijkheden. Ervaar het gevoel van snelheid als de boot door het water snijdt. Voortgedreven door het ritmisch in- en uitpikken van de riemen. Genietend van de natuur langs de kant en de vogels op het water, terwijl u ontspannen, geruisloos en gezellig in een roeiboot over het water glijdt.”
OSSA is een forse roeivereniging, waaruit voorkomt dat er ook een mooi club- en botenhuis voor hun leden gebouwd is. Voor de vlonder die nodig was (het pand is verhoogd) is gebruikgemaakt van donkerbruine composieten vlonderplanken met een smalribbelprofiel. Juist voor een roeivereniging is het belangrijk dat zo’n vlonder niet glad is als het nat wordt, want dat gebeurt natuurlijk nog wel eens. Dat is gegarandeerd met de ProDeck® composieten vlonderplanken: absoluut niet glad!