Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Composiet Gevelbekleding (rabatdelen)


Klik op een van de producten hieronder voor alle informatie over dat gekozen product:
Weleens gehoord van Zweeds rabat?  Zweedse rabatdelen – ook wel potdekselplanken of vlotplanken genoemd – zijn geschikt voor schuttingen. Maar ze worden ook heel veel gebruikt als gevelpanelen voor gevelbekleding van bijvoorbeeld woningen, garages en tuinhuizen. Wij hebben een enorme voorraad composieten gevelbekleding in de kleur antraciet. De antracietversie is ook met een houtnerfprofiel leverbaar. Ontdek hieronder de mogelijkheden voor uw tuin of andere buitenruimte.

Mocht u het potdekselen van uw woning of schuur niet zo fraai vinden, dan is dat geen probleem: we leveren namelijk ook “gewone” composieten – deels hout, deels gerecycled kunststof, waarin soms een gedeelte pvc – gevelpanelen. Leverbaar in antraciet, maar ook in de kleuren grijs, donkergroen en wit. En ook nog eens in verschillende hoogtes.

De gekleurde gevelpanelen zijn voorzien van een laminaatlaag (co-extrusie), waardoor deze planken vuil- en waterafstotend zijn. Uw gevel blijft daardoor schoner dan met traditionele rabatdelen. Daarnaast zijn ze als optie ook nog eens geproduceerd met een houtnerf die blijvend is.

Composieten rabat voor groothandels, hoveniers en particulieren

WoodComposiet is de leverancier van composieten (Zweeds) rabat voor groothandels, hoveniers en particulieren in Nederland. Waarom? Omdat wij de allerhoogste kwaliteit composiet materialen tegen een zeer lage prijs verkopen. En dat niet alleen, we beschikken ook nog eens over een enorm magazijn, waardoor we alle (Zweedse) rabatdelen voor uw gevelbekleding snel uit voorraad kunnen leveren. Ook accessoires, zoals o.a. schroeven en startclips, zijn uit voorraad leverbaar.

 

De voordelen van composieten gevelpanelen

Composieten gevelpanelen voor gevelbekleding voor uw woning of schuur kennen vele voordelen. De rabatdelen hebben de uitstraling van echt hout en voelen ook zo, maar bestaan uit een mengeling van natuurlijke, FSC-gecertificeerde houtvezels en hoogwaardige gerecyclede kunststof; pvc kàn deel uitmaken van het gerecyclede kunststof. Het voordeel hiervan? Het is zeer onderhoudsarm! Zo hoeft u de rabatdelen niet ieder jaar opnieuw te schilderen, oliën of beitsen. Dat betekent dat er geen nadelen, zoals die voor hout gelden, gelden bij het gebruik van deze gevelpanelen met de uitstraling van hout.

Rabatdelen blijven van zichzelf mooi, zonder dat u onderhoud hoeft te verrichten. Behalve dan af en toe schoonmaken. Daarnaast is composieten rabat zeer goed bestand tegen vocht en verkleurt of vergrijst nagenoeg niet. Houtcomposiet is zeer duurzaam en gaat jaren mee.

De bevestiging van de gevelpanelen gebeurt door deze te schroeven tegen palen of rachels. Uiteraard zijn de door ons geleverde schroeven uitgevoerd in roestvrijstaal. Het gewicht van composieten gevelpanelen is fors minder dan de traditionele houten planken. Uw woning of schuur/garage krijgt een bijzondere uitstraling door bevestiging van deze gevelpanelen.

Composiet rabat is een milieubewuste keuze

Wist u al dat u een zeer milieubewuste keuze maakt als u kiest voor composieten rabat? Dat komt omdat we voor de productie van het materiaal geen bomen hoeven om te kappen.

Bovendien wordt alleen gebruikgemaakt van gerecyclede kunststof van hoogwaardige kwaliteit. Ook de duurzaamheid van houtcomposiet draagt verder bij aan de milieuvriendelijkheid van dit product. De gevelpanelen zijn ook leverbaar als Zweeds rabat, ook wel potdekselplanken genoemd.

Alternatief voor houten gevelbekleding

Composiet als alternatief voor houten gevelbekleding: dat heeft alléén maar voordelen! We noemen hier drie gigantische voordelen van composiet t.o.v. hout:

  1. Duurzaamheid: er worden geen bossen meer gekapt voor de composieten rabatdelen.
  2. Verkleuring: composiet is door-en-door gekleurd, dus zal na installatie niet meer verkleuren.
  3. Onderhoud: verven of beitsen is simpelweg niet meer nodig, af en toe schoonmaken volstaat!

Nadelen kunnen wij niet bedenken, het materiaal spreekt voor zichzelf. Maar misschien nog wel de mooiste overweging om voor composieten rabat te kiezen: het is gewoon mooi!

Eigenschappen composiet rabat

Zoals eerder gezegd, het materiaal van de gevelpanelen bestaat voor ca. 60% uit FSC-gecertificeerd houtstof en ca. 40% gerecycled kunststof, met uiteraard wat kleurtoevoegingen. De Zweedse rabatdelen zijn met holle kamers uitgevoerd (o.a. om gewicht te besparen), de “gewone” gevelpanelen hebben geen holle kamers, maar zijn massief uitgevoerd. Ook de rabatdelen hebben een laag gewicht door de uitstulpingen aan de achterkant. Bevestiging van alle soorten rabat geschiedt met rvs schroeven tegen palen of rachels, vaak met behulp van startclips aan de onderkant van die palen of rachels.

Composieten rabat en accessoires

Voor de afwerking van de rabatdelen op uw woning of schuur verkopen wij onder andere balken. De balken hebben dezelfde eigenschappen als de gevelpanelen en ook samengesteld uit hout- en kunststof. U kunt ze bij uw gevelbekleding gebruiken op de hoeken van het gebouw om tegen aan te werken of, bij langere gebouwen, om meerdere vlakken te verkrijgen.

De composieten gevelbekleding van ProDeck™ is bij uitstek geschikt voor schuren, overkappingen en  schuttingen. Doordat een officiële brandklasse ontbreekt is het minder geschikt voor huizen.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag met een aankoop waarvan u jaren- en jarenlang plezier heeft.