Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Klantenservice

Het bedrijf WoodComposiet

Al meer dan 40 jaar actief in de tuinhoutbranche. Wat begonnen is als familiebedrijf, is uitgegroeid tot een uitgebreid Europees netwerk met diverse distributielocaties. In Nederland is onze distributievestiging in Noord-Holland gevestigd. Helaas komen er ook in deze branche steeds meer nieuwe bedrijven bij met eigen – goedkopere – geïmporteerde B-merken met vaak onvoldoende kennis van composietproducten. Er zijn er zelfs die meer dan 20 jaar garantie bieden, welke dan wel valt onder de noemer fabrieksgarantie (om het eigen bedrijf uit te sluiten). Vaak is al aan de KvK-inschrijving te zien dat deze bedrijven hier net actief in zijn, àls ze hun KvK-nummer al openbaar maken. Helaas worden door een aantal bedrijven zelfs teksten of afbeeldingen van WoodComposiet zonder toestemming overgenomen. Wij zeggen altijd: volg uw gevoel of breng een bezoek aan onze showtuin, waar alle artikelen al jarenlang buiten zijn opgesteld. WoodComposiet heeft op haar website ook regelmatig aanbiedingen, maar die gaan nooit ten koste van de kwaliteit!

Het merk ProDeck™

ProDeck™ composite is al vele jaren een begrip in Noord- en Zuid-Amerika, waar dit composiet bij vrijwel ieder huis wordt toegepast. Doordat dit materiaal daar zeer extreme verschillen in kou, hitte en vochtigheid heeft doorstaan is het ook zeker voor Nederland geschikt. Door de bijzondere eigenschappen met de daarbij behorende nieuwe ontwikkelingen heeft WoodComposiet jaren geleden voor Prodeck™ composite gekozen.
Afgelopen jaren heeft WoodComposiet zich bewezen als één van de grootste dealers van West-Europa.

Het merk Terafest®

Dit merk wordt geproduceerd door het Europese bedrijf WoodPlastic®. Het Terafest® composietassortiment bestaat onder andere uit exclusieve terras- of vlonderplanken. Deze worden door particulieren, die een exclusieve en uitermate duurzame designtuin willen hebben, vaak ingezet. Daarnaast blijkt dat steeds meer (tuin-)architecten en hoveniers gebruik maken van deze massieve composietplanken, die door WoodPlastic® geproduceerd worden onder de bekende gepatenteerde Amerikaanse “Strandex”-technologie. Helaas zijn er bedrijven die beweren producten te leveren welke gefabriceerd zijn met deze “Strandex”-technologie (of een andere verzonnen Sandex-technologie). WoodComposiet is in Nederland exclusief dealer van Terafast®-producten, waardoor er geen andere aanbieders kunnen zijn. Zie ook de originele website van de producent: www.woodplastic.eu.

Het merk Duofuse®

De fabriek van de topvlonderplanken van Duofuse® staat in België. Duofuse® werkt met dealers, o.a. in Nederland. WoodComposiet is dealer van dit absolute topmerk.
De vlonderplanken zijn – o.a. door de samenstelling inclusief ca. 50% virgin quality PVC – heel erg sterk. Daarboven op zijn deze vlonderplanken extra bijzonder, doordat ze allemaal voorzien zijn van een brandklasse, die vaak vereist is door architecten, die deze vlonderplanken willen toepassen in hun project. De brandklassen zijn van B t/m D, afhankelijk van de uitvoering.

Het merk Fiberdeck®

De co-extrusie vlonderplanken van Fiberdeck® behoren tot de absolute top van de vlonderplankenbranche. De belangrijkste verschillen met andere “gewone” vlonderplanken zijn dat de vlonderplanken door de keiharde polyethyleenfilm (aangebracht d.m.v. co-extrusie) vetvrij en kleurecht zijn. De samenstelling van deze vlonderplanken: 60% houtstof en 40% polyethyleen. Omdat door de beschermfilm de composieten vlonderplanken geen water absorberen, krimpen en zetten de vlonderplanken ook minder uit dan de composieten vlonderplanken zonder beschermende laag erover.

Betalingen, prijzen en aanbiedingen

Als u de producten heeft besteld via onze website, kunt u deze per iDEAL betalen; betaalt u liever bij aflevering, dan is dit geen enkel probleem. Bij onze chauffeurs kunt u contant of per pin betalen (let op: geen creditcards). Vanaf 1 juli 2021 worden bankbiljetten van € 200,00 en € 500,00 niet meer geaccepteerd. Voor een pinbetaling is het goed om te weten dat veel banken de maximale pinlimieten per dag naar beneden hebben bijgesteld. WoodComposiet levert niet op rekening (dit geldt ook voor bedrijven).

Eventuele aanbiedingen zijn aangegeven op de website. Mochten er producten in de aanbieding zijn, dan zullen deze al met de aanbiedingsprijs op de website vermeld staan; de korting is dus al van het product af.

Alle op de site genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw.

Garantie

Composietproducten bestaan wereldwijd niet langer dan 15 jaar en zijn dus in de praktijk ook niet langer getest.
Wij geven daarom ook maar liefst 15 jaar garantie op verrotting van het composiet van ProDeck™ m.u.v. de basic-artikelen.

Verzending en bezorging


Bezorgen


Levertijden:

ProDeck™-, Terafest®– en Aslon®-producten: tussen de 2 en de 10 werkdagen.
Duofuse®– en Fiberdeck®-producten: tussen de 6 en 18 werkdagen.

Wij bieden klanten ook de mogelijkheid om de producten bij ons te komen afhalen; dit dient u op de afrekenpagina aan te geven en dan rekening houden met 2 werkdagen voordat de bestelling klaarstaat. Wij bellen u op om te bevestigen dat dit inderdaad het geval is.

Indien u bij uw bestelling ervoor heeft gekozen om de bestelde composietproducten te laten bezorgen, dan zal het transportbedrijf over de leverdatum zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Alle informatie over bezorgkosten kunt u vinden op de pagina Bezorgkosten.

Voor het leveren van Duofuse® vlonderplanken moet een extra transporttoeslag van € 150,00 (incl. BTW) toegevoegd worden.

Wij streven ernaar om alle producten In Nederland zoveel mogelijk binnen twee weken te laten bezorgen. In de praktijk kan dit vaak al binnen enkele dagen; dit is mede afhankelijk van de geplande routes en de drukte. Voor België streven we naar een bezorgtijd binnen drie weken. In sommige gevallen is pinnen of cash betaling niet mogelijk en dient de factuur voor levering per bank betaald te zijn.

Op locatie wordt geleverd op een plek waar vrachtauto’s kunnen komen; bij campings of andere met slagboom afgesloten terreinen wordt er vóór de slagboom bij de hoofdingang op een goed bereikbare plaats afgeleverd.

Voor vragen omtrent levering kunt u contact met het transportbedrijf Ko & Co Transport opnemen (bij voorkeur via e-mail); hun contactgegevens staan vermeld op onze Contactpagina.

De leveringen geschieden door vrachtauto’s met 1 chauffeur. Bij het lossen van grote producten (schuttingen, lange vlonderplanken) gaan wij ervanuit dat de klant helpt met lossen.

Er wordt bij levering geen papieren factuur of andere papieren documenten overhandigd. U heeft de factuur digitaal per e-mail ontvangen als PDF-document.

De meeste goederen komen zonder verpakkingsmaterialen; het is ook mogelijk dat sommige goederen per kleine bundel verpakt zijn. Er wordt niet op pallets geleverd, de goederen worden handmatig door de chauffeurs afgeladen.

 


Afhalen


Levertijd

Als u uw bestelling kunt komen afhalen, bellen wij u binnen 2 werkdagen op om een afhaalafspraak te maken. Zie ook de Contactpagina. Uiteraard kunt u ons altijd vragen of de bestelling eventueel eerder afgehaald kan worden; als wij daaraan kunnen voldoen, regelen we dat graag. De meeste goederen worden geleverd zonder verpakkingsmaterialen, het is ook mogelijk dat sommige goederen per kleine bundel verpakt zijn.

Houdt u rekening met het grote formaat en het forse gewicht van de composietproducten, zodat u met degelijke transportmiddelen uw producten komt afhalen? Zorg ook voor voldoende bindmaterialen, zoals spanbanden met ratel, zodat u de producten veilig kunt vastzetten. Zorg dat de goederen altijd vlak liggen om schade of doorbuigingen te voorkomen. Bij schuttingen altijd exact onder de aluminium dwarsbalken ondersteunen. Afdekzeilen gebruiken is raadzaam. Het is verstandig om met minimaal twee personen te komen i.v.m. het laden van de producten.

Onderstaande merken kunnen niet na 2 volle werkdagen worden afgehaald:
Duofuse® en Fiberdeck® vlonderplanken
: tussen de ca. 6 en 18 werkdagen.

 


Pakketpost


Verzending van pakketten is alleen mogelijk als u de bestelling heeft betaald per iDEAL.

Kleine producten per pakketpost verzenden in Nederland: € 6,95
Levertijd: tussen de 2 en de 5 werkdagen.
Maximale afmetingen: 80 x 50 x 35 cm
Maximaal gewicht: 10 kg

Lange producten per pakketpost verzenden in Nederland: € 55,00 in NL
Levertijd: tussen de 2 en de 7 werkdagen.
Maximale afmetingen: 400 x 50 x 50 cm
Maximaal gewicht: 25 kg

Kleine producten per pakketpost verzenden in België: € 30,00
Levertijd: tussen de 2 en de 7 werkdagen.
Maximale afmetingen: 80 x 50 x 35 cm
Maximaal gewicht: 10 kg

Lange producten per pakketpost verzenden in België: € 70,00 in NL
Levertijd: tussen de 2 en de 9 werkdagen.
Maximale afmetingen: 400 x 50 x 50 cm
Maximaal gewicht: 25 kg

 


Proefstukjes


Proefstukjes voor Nederland

U kunt maximaal 4 gratis proefstukjes aanvragen. Dit kan door te klikken op de gele button bovenaan de pagina of door op de regel “Gratis proefstukje aanvragen” bij het betreffende product te klikken. De verzending gebeurt (meestal) op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag. Het kan enkele dagen duren voordat de proefstukjes in uw brievenbus liggen.

Proefstukjes aangevraagd vóór 12.00 uur op:

Maandag worden bezorgd op dinsdag/woensdag
Dinsdag worden bezorgd op donderdag/vrijdag
Woensdag worden bezorgd op donderdag/vrijdag
Donderdag worden bezorgd op zaterdag/maandag
Vrijdag worden bezorgd op zaterdag/maandag
Zaterdag worden bezorgd op dinsdag/ woensdag
Zondag worden bezorgd op dinsdag/ woensdag

Proefstukjes voor België

Levertijd: tussen de 2 en de 7 werkdagen na ontvangst betaling.

In België, Luxemburg en Duitsland kunt u ook maximaal 4 gratis proefstukjes aanvragen. Dit kan door te klikken op de groene button bovenaan de pagina of door op de regel “Gratis proefstukje aanvragen” bij het betreffende product te klikken. Wel vragen wij een bijdrage in de verzendkosten van € 6,95. Dit bedrag kunt u per bank overmaken:

Bankrekening:
WoodComposiet (WPGN)
IBAN: NL 17 RABO 0141 2722 95

Vermeld bij omschrijving van de bankbetaling het bestelnummer, uw naam en uw woonplaats, zodat wij uw aanvraag terug kunnen vinden in ons ordersysteem.


Privacybeleid

Het privacybeleid van WoodComposiet wordt toegelicht in een aparte pagina, die u ook kunt bereiken via de knop helemaal rechtsonder in de webshop of klik hier.

Gebreken en defecten

U dient ten alle tijden de goederen te controleren bij aflevering; mochten er goederen niet correct zijn of er is schade, vermeldt dit dan altijd op de kopiefactuur, die retour wordt genomen door de transporteur. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op. Zorg dat de goederen met eventuele gebreken nooit worden gemonteerd, omdat wij deze dan niet meer kunnen retourneren naar onze leverancier. Plan nooit in om de volgende werkdag of weekend meteen te gaan monteren nadat de goederen worden geleverd, zodat bij eventuele gebreken de goederen nog nageleverd kunnen worden. Omdat wij afhankelijk zijn van een extern distributiebedrijf, kan nalevering vaak een aantal werkdagen duren. Gebreken dienen altijd duidelijk met foto’s worden weergegeven.


Retourneren

Het is mogelijk om te veel bestelde artikelen terug te sturen binnen 14 dagen na aankoop datum. Wanneer dit via onze externe transporteur gaat zullen zij hier transportkosten voor berekenen, neem hiervoor altijd contact op met de transporteur. Voor alle retour gezonden producten worden 15% handelingskosten in rekening gebracht. Vanzelfsprekend is dat de producten dan onbeschadigd, compleet, schoon en niet-gebruikt retour komen, anders kunnen deze niet worden gecrediteerd.

 

Gratis proefstukjes aanvragen

Omdat wij zo zeker zijn van ons product, willen wij ook u graag overtuigen van de superieure kwaliteit van onze mooie, duurzame composiet tuinproducten. Daarom kunt u van bijna alle composiet tuinproducten uit ons gigantische assortiment een of meer proefstukje(s) aanvragen. Voor adressen in Nederland kan dat geheel gratis. Voor adressen in België, Luxemburg en Duitsland zijn de proefstukjes ook gratis, maar we zijn helaas wel genoodzaakt een kleine bijdrage in de verzendkosten te vragen.

U kunt maximaal 4 proefstukjes aanvragen

Wij bieden uw bestelling aan bij PostNL op dinsdag- en vrijdagmiddag om 12.00 uur. Postnl bezorgt uw aangevraagde proefstukje vanaf begin 2024 op vaste dagen:

Proefstukjes aangevraagd vóór 12.00 uur op:

Maandag worden bezorgd op dinsdag/woensdag
Dinsdag worden bezorgd op donderdag/vrijdag
Woensdag worden bezorgd op donderdag/ vrijdag
Donderdag worden bezorgd op zaterdag/maandag
Vrijdag worden bezorgd op zaterdag/maandag
Zaterdag worden bezorgd op dinsdag/ woensdag
Zondag worden bezorgd op dinsdag/ woensdag

Mocht er om wat voor reden dan ook op de laatst aangegeven bezorgdag nog niets bij u binnengekomen zijn, neem dan even contact met ons op: helaas gaat er bij de enorme aantallen proefstukjes die wij aanbieden bij PostNL af en toe een pakketje verloren. Wij gaan dat dan uiteraard zo snel mogelijk nogmaals toesturen.

Let op: voor België, Luxemburg en Duitsland vragen we € 6,95 als bijdrage in de verzendkosten voor maximaal 4 proefstukjes!

Het bedrag van € 6,95 kunt u per bankbetaling overmaken, zie onze bankgegevens onderaan of bij de Klantenservice. Wij versturen de proefstukjes na ontvangst van de bankbetaling direct naar het door u opgegeven adres.

Bank

Verzending van de proefstukjes naar België, Luxemburg en Duitsland is alleen mogelijk als het bedrag (€ 6,95) op de bankrekening van WoodComposiet staat. Wanneer dit niet het geval is worden de proefstukjes niet verstuurd.

Bankrekening WoodComposiet

Ten name van WPGN BV
IBAN: NL17RABO 0141 2722 95
BIC Rabobank Nederland: RABONL2U

Vermeld uw naam en het bestelnummer bij de bankopdracht s.v.p.

Materiaaltoleranties

Composiet producten worden meerdere keren nabewerkt, waardoor de volgende maximale toleranties mogelijk zijn:
Lengte ± 10 mm
Breedte ± 3 mm
Dikte ± 2 mm