Klantenservice

 

Het bedrijf WoodComposiet

Al meer dan 40 jaar actief in de tuinhoutbranche. Wat begonnen is als familiebedrijf, is uitgegroeid tot een uitgebreid Europees netwerk met diverse distributielocaties. In Nederland is onze distributievestiging in Noord-Holland gevestigd. Helaas komen er ook in deze branche steeds meer nieuwe bedrijven bij met eigen – goedkopere – geïmporteerde B-merken met vaak onvoldoende kennis van composietproducten. Er zijn er zelfs die meer dan 20 jaar garantie bieden, welke dan wel valt onder de noemer fabrieksgarantie (om het eigen bedrijf uit te sluiten). Vaak is al aan de KvK-inschrijving te zien dat deze bedrijven hier net actief in zijn, àls ze hun KvK-nummer al openbaar maken. Helaas worden door een aantal bedrijven zelfs teksten of afbeeldingen van WoodComposiet zonder toestemming overgenomen. Wij zeggen altijd: volg uw gevoel of breng een bezoek aan onze showtuin, waar alle artikelen al jarenlang buiten zijn opgesteld. WoodComposiet heeft op haar website ook regelmatig aanbiedingen, maar die gaan nooit ten koste van de kwaliteit!

 

Het merk ProDeck™

ProDeck™ composite is al vele jaren een begrip in Noord- en Zuid-Amerika, waar dit composiet bij vrijwel ieder huis wordt toegepast. Doordat dit materiaal daar zeer extreme verschillen in kou, hitte en vochtigheid heeft doorstaan is het ook zeker voor Nederland geschikt. Door de bijzondere eigenschappen met de daarbij behorende nieuwe ontwikkelingen heeft WoodComposiet jaren geleden voor Prodeck™ composite gekozen.
Afgelopen jaren heeft WoodComposiet zich bewezen als één van de grootste dealers van West-Europa.

 

Het merk WoodPlastic®

Het WoodPlastic® composietassortiment bestaat onder andere uit exclusieve terras- of vlonderplanken. Deze worden door particulieren, die een exclusieve en uitermate duurzame designtuin willen hebben, vaak ingezet. Daarnaast blijkt dat steeds meer (tuin-)architecten en hoveniers gebruik maken van deze massieve composietplanken, die in Europa geproduceerd worden onder de bekende gepatenteerde Amerikaanse “Strandex”-technologie. Helaas zijn er bedrijven die beweren producten te leveren welke gefabriceerd zijn met deze “Strandex”-technologie (of een andere verzonnen Sandex-technologie). WoodComposiet is in Nederland exclusief dealer van WoodPlastic®-producten, waardoor er geen andere aanbieders kunnen zijn. Zie ook de originele website van de producent: www.woodplastic.eu.

 

Het merk Duofuse®

De fabriek van de topvlonderplanken van Duofuse® staat in België. Duofuse werkt met dealers, o.a. in Nederland. WoodComposiet is dealer van dit absolute topmerk.
De vlonderplanken zijn – o.a. door de samenstelling inclusief ca. 50% virgin quality PVC – heel erg sterk. Daarboven op zijn deze vlonderplanken extra bijzonder, doordat ze allemaal voorzien zijn van een brandklasse, die vaak vereist is door architecten, die deze vlonderplanken willen toepassen in hun project. De brandklassen zijn van B t/m D, afhankelijk van de uitvoering.

 

Betalingen, prijzen en aanbiedingen

Als u de producten heeft besteld via onze website, kunt u deze per iDEAL betalen; betaalt u liever bij aflevering, dan is dit geen enkel probleem. Bij onze chauffeurs kunt u contant of per pin betalen (let op: geen creditcards). Vanaf 1 juli 2021 worden bankbiljetten van € 200,00 en € 500,00 niet meer geaccepteerd. Voor een pinbetaling is het goed om te weten dat veel banken de maximale pinlimieten per dag naar beneden hebben bijgesteld. WoodComposiet levert niet op rekening (dit geldt ook voor bedrijven).

Eventuele aanbiedingen zijn aangegeven op de website. Mochten er producten in de aanbieding zijn, dan zullen deze al met de aanbiedingsprijs op de website vermeld staan; de korting is dus al van het product af.

Alle op de site genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw.

 

Garantie

Composietproducten bestaan wereldwijd niet langer dan 15 jaar en zijn dus in de praktijk ook niet langer getest.
Wij geven daarom ook maar liefst 15 jaar garantie op verrotting van het composiet van ProDeck™ m.u.v. de basic-artikelen.

 

Verzending en bezorging

 


Bezorgen


Levertijden:

ProDeck™-, WoodPlastic®– en Aslon®-producten (vlonderplanken, schuttingen en Zweeds rabatdelen): tussen de 2 en de 10 werkdagen.
Duofuse®  vlonderplanken: tussen de ca. 6 en 18 werkdagen.

Wij bieden klanten ook de mogelijkheid om de producten bij ons te komen afhalen; dit dient u op de afrekenpagina aan te geven en dan rekening houden met 2 werkdagen voordat de bestelling klaar staat.

Indien u bij uw bestelling ervoor heeft gekozen om de bestelde composietproducten te laten bezorgen, dan zal het transportbedrijf zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. In Nederland zijn de bezorgkosten € 80,00, behalve voor de Waddeneilanden.

Woont u binnen een straal van 25 km vanaf ons adres (Jan Glijnisweg 8A, 1703 RL Heerhugowaard), dan kunt u ervoor kiezen om uw bestelling te laten bezorgen tegen het gereduceerde tarief van € 40,00. Het vaste criterium van 25 km kan worden gemeten door naar Google Maps te gaan en daar een routebeschrijving te maken van ons naar uw adres; ga daarbij altijd uit van de snelste route.

Voor het leveren van Duofuse® vlonderplanken moet een transporttoeslag van € 150,00 (incl. BTW) toegevoegd worden.

Leveringen naar het buitenland gaan altijd in overleg met het transportbedrijf. Als u – voordat u een bestelling plaatst – een transportprijs wilt weten, dan verzoeken wij u om de hoeveelheid gewenste producten en het afleveradres te mailen naar Ko & Co Transport (info@kokotrans.nl). Zij zullen u dan zo spoedig mogelijk een offerte toesturen.

Wij streven ernaar om alle producten zoveel mogelijk binnen twee weken te laten bezorgen. In de praktijk kan dit vaak al binnen enkele dagen; dit is mede afhankelijk van de geplande routes en de drukte.

Op locatie wordt geleverd op een plek waar vrachtauto’s kunnen komen; bij campings of andere met slagboom afgesloten terreinen wordt er vóór de slagboom bij de hoofdingang op een bereikbare plaats afgeleverd.

Voor vragen omtrent levering kunt u contact opnemen (bij voorkeur via e-mail) met de transporteur Ko & Co Transport; hun contactgegevens staan vermeld op de Contactpagina.

De originele facturen worden altijd met de goederen meegegeven naar het afleveradres. Wanneer de goederen vooraf betaald zijn en de factuur moet niet worden meegegeven naar het afleveradres, dient u dit altijd specifiek per e-mail aan ons te vermelden; vergeet hierbij niet uw bestelnummer erbij te vermelden. De meeste goederen komen zonder verpakkingsmaterialen; het is ook mogelijk dat sommige goederen per kleine bundel verpakt zijn. Er wordt niet op pallets geleverd, de goederen worden handmatig door de chauffeurs afgeladen.

 


Afhalen


Levertijd

Als u uw bestelling kunt komen afhalen, kunt u na 2 volle werkdagen uw bestelling ophalen.

Indien u bij uw bestelling ervoor heeft gekozen om de bestelde composietproducten af te halen, dan ligt uw bestelling na 2 volle werkdagen klaar op ons verkoop-/afhaalpunt. Zie ook de Contactpagina. Uiteraard kunt u ons altijd vragen of de bestelling eventueel eerder afgehaald kan worden; als wij daaraan kunnen voldoen, regelen we dat graag. De meeste goederen worden geleverd zonder verpakkingsmaterialen, het is ook mogelijk dat sommige goederen per kleine bundel verpakt zijn.

Houdt u rekening met het grote formaat en het forse gewicht van de composietproducten, zodat u met degelijke transportmiddelen uw producten komt afhalen? Zorg ook voor voldoende bindmaterialen, zoals spanbanden met ratel, zodat u de producten veilig kunt vastzetten. Zorg dat de goederen altijd vlak liggen om schade of doorbuigingen te voorkomen. Bij schuttingen altijd exact onder de aluminium dwarsbalken ondersteunen. Afdekzeilen gebruiken is raadzaam. Het is verstandig om met minimaal twee personen te komen i.v.m. het laden van de producten.

Onderstaande merken kunnen niet na 2 volle werkdagen worden afgehaald:
Duofuse® 
vlonderplanken: tussen de ca. 6 en 18 werkdagen.

 


Pakketpost


 

Kleine producten per pakketpost verzenden € 6,95 in NL (alleen mogelijk als u betaalt per iDEAL).
Levertijd: tussen de 2 en de 5 werkdagen.

Heeft u een aantal clips, schroeven, afdekkapjes etcetera te kort besteld? Als het pakket maximaal 10 kilo weegt en het formaat is maximaal 100x50x50 cm, dan kunnen wij u deze per pakketpost toezenden.

 

Lange producten per pakketpost verzenden € 37,95 in NL (alleen mogelijk als u betaalt per iDEAL).
Levertijd: tussen de 2 en de 7 werkdagen.

Heeft u een onderbalk, een losse plank of een aluminium U-profiel etcetera te kort besteld? Als het pakket maximaal 20 kilo weegt en het formaat is maximaal 220x50x50 cm, dan kunnen wij u deze per pakketdienst toezenden.

 

 


Proefstukjes


 

Proefstukjes voor Nederland

Levertijd: tussen de 2 en de 5 werkdagen.

U kunt maximaal 4 gratis proefstukjes aanvragen. Dit kan door te klikken op de groene button bovenaan de pagina of door op de regel “Gratis proefstukje aanvragen” bij het betreffende product te klikken. We versturen de proefstukjes zo snel mogelijk op naar het door u opgegeven adres in Nederland.

 

Proefstukjes voor België, Luxemburg en Duitsland

Levertijd: tussen de 2 en de 7 werkdagen na ontvangst betaling.

In België, Luxemburg en Duitsland kunt u ook maximaal 4 gratis proefstukjes aanvragen. Dit kan door te klikken op de groene button bovenaan de pagina of door op de regel “Gratis proefstukje aanvragen” bij het betreffende product te klikken. Wel vragen wij een bijdrage in de verzendkosten van € 6,95. Omdat iDEAL in het buitenland niet werkt, dient deze vergoeding per bankbetaling vooruit te geschieden. We versturen de proefstukjes binnen zo snel mogelijk na betaling van de verzendkosten op naar het door u opgegeven adres.

Bankrekening:
WoodComposiet (WPGN)
IBAN: NL 17 RABO 0141 2722 95

Vermeld bij omschrijving van de bankbetaling het bestelnummer, uw naam en uw woonplaats, zodat wij uw aanvraag terug kunnen vinden in ons ordersysteem.

 


Privacybeleid

Het privacybeleid van WoodComposiet wordt toegelicht in een aparte pagina, die u ook kunt bereiken via de knop helemaal rechtsonder in de webshop of klik hier.

 

Gebreken en defecten

U dient ten alle tijden de goederen te controleren bij aflevering; mochten er goederen niet correct zijn of er is schade, vermeldt dit dan altijd op de kopiefactuur, die retour wordt genomen door de transporteur. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op. Zorg dat de goederen met eventuele gebreken nooit worden gemonteerd, omdat wij deze dan niet meer kunnen retourneren naar onze leverancier. Plan nooit in om de volgende werkdag of weekend meteen te gaan monteren nadat de goederen worden geleverd, zodat bij eventuele gebreken de goederen nog nageleverd kunnen worden. Omdat wij afhankelijk zijn van een extern distributiebedrijf, kan nalevering vaak een aantal werkdagen duren. Gebreken dienen altijd duidelijk met foto’s worden weergegeven.


Retourneren

Het is mogelijk om te veel bestelde artikelen terug te sturen binnen 14 dagen na aankoop datum. Wanneer dit via onze externe transporteur gaat zullen zij hier transportkosten voor berekenen, neem hiervoor altijd contact op met de transporteur. Voor alle retour gezonden producten worden 15% handelingskosten in rekening gebracht. Vanzelfsprekend is dat de producten dan onbeschadigd, compleet, schoon en niet-gebruikt retour komen, anders kunnen deze niet worden gecrediteerd.

 

Gratis proefstukjes aanvragen


Omdat wij zo zeker zijn van ons product, willen wij ook u graag overtuigen van de superieure kwaliteit van onze mooie, duurzame composiet tuinproducten. Daarom kunt u van bijna alle composiet tuinproducten uit ons gigantische assortiment een proefstukje aanvragen. Voor adressen in Nederland kan dat geheel gratis. Voor adressen in België, Luxemburg en Duitsland zijn de proefstukjes ook gratis, maar we zijn helaas wel genoodzaakt een kleine bijdrage in de verzendkosten te vragen.

 

U kunt maximaal 4 proefstukjes aanvragen

We verzenden de proefstukjes zo snel mogelijk per post naar het door u opgegeven adres. Verzending gebeurt op maandag, woensdag en vrijdag. Wij maken gebruik van de 72-uurs bezorgdienst van PostNL; dat betekent dat uw proefstukjes soms in totaal wel 5 tot 7 dagen onderweg kunnen zijn.

 

Let op: voor België, Luxemburg en Duitsland vragen we € 6,95 als bijdrage in de verzendkosten voor maximaal 4 proefstukjes!

Het bedrag van € 6,95 kunt u per bankbetaling overmaken, zie onze bankgegevens onderaan of bij de Klantenservice.
Wij sturen de proefstukjes na ontvangst van de bankbetaling direct op naar het door u opgegeven adres.

 

Bank

Verzending van de proefstukjes naar België, Luxemburg en Duitsland is alleen mogelijk als het bedrag (€ 6,95) op de bankrekening van WoodComposiet staat. Wanneer dit niet het geval is worden de proefstukjes niet verstuurd.

 

Bankrekening WoodComposiet

Ten name van WPGN BV
IBAN: NL17RABO 0141 2722 95
BIC Rabobank Nederland: RABONL2U

Vermeld uw naam en het bestelnummer bij de bankopdracht s.v.p.

 

 

 

Materiaaltoleranties

Composiet producten worden meerdere keren nabewerkt, waardoor de volgende maximale toleranties mogelijk zijn:
Lengte ± 10 mm
Breedte ± 3 mm
Dikte ± 2 mm