Klantenservice

 

Het bedrijf WoodComposiet

Al meer dan 40 jaar actief in de tuinhoutbranche. Wat begonnen is als familiebedrijf, is uitgegroeid tot een uitgebreid Europees netwerk met diverse distributielocaties. In Nederland is onze distributievestiging in Noord-Holland gevestigd. Helaas komen er ook in deze branche steeds meer nieuwe bedrijven bij met eigen – goedkopere – geïmporteerde B-merken met vaak onvoldoende kennis van composietproducten. Er zijn er zelfs die meer dan 20 jaar garantie bieden, welke dan wel valt onder de noemer fabrieksgarantie (om het eigen bedrijf uit te sluiten). Vaak is al aan de KvK-inschrijving te zien dat deze bedrijven hier net actief in zijn, àls ze hun KvK-nummer al openbaar maken. Helaas worden door een aantal bedrijven zelfs teksten of afbeeldingen van WoodComposiet zonder toestemming overgenomen. Wij zeggen altijd: volg uw gevoel of breng een bezoek aan onze showtuin, waar alle artikelen al jarenlang buiten zijn opgesteld. WoodComposiet heeft op haar website ook regelmatig aanbiedingen, maar die gaan nooit ten koste van de kwaliteit!

 

Het merk ProDeck™

ProDeck™ composite is al vele jaren een begrip in Noord- en Zuid-Amerika, waar dit composiet bij vrijwel ieder huis wordt toegepast. Doordat dit materiaal daar zeer extreme verschillen in kou, hitte en vochtigheid heeft doorstaan is het ook zeker voor Nederland geschikt. Door de bijzondere eigenschappen met de daarbij behorende nieuwe ontwikkelingen heeft WoodComposiet jaren geleden voor Prodeck™ composite gekozen.
Afgelopen jaren heeft WoodComposiet zich bewezen als één van de grootste dealers van West-Europa.

 

Het merk WoodPlastic®

Het WoodPlastic® composietassortiment bestaat onder andere uit exclusieve terras- of vlonderplanken. Deze worden door particulieren, die een exclusieve en uitermate duurzame designtuin willen hebben, vaak ingezet. Daarnaast blijkt dat steeds meer (tuin-)architecten en hoveniers gebruik maken van deze massieve composietplanken, die in Europa geproduceerd worden onder de bekende gepatenteerde Amerikaanse “Strandex”-technologie. Helaas zijn er bedrijven die beweren producten te leveren welke gefabriceerd zijn met deze “Strandex”-technologie (of een ander verzonnen Sandex-technologie). WoodComposiet is in Nederland exclusief dealer van WoodPlastic®-producten, waardoor er geen andere aanbieders kunnen zijn. Zie ook de originele website van de producent: www.en.woodplastic.cz

 

Betalingen, prijzen en aanbiedingen

Als u de producten heeft besteld via onze website, kunt u deze per iDEAL betalen; betaalt u liever bij aflevering, dan is dit geen enkel probleem. Bij onze chauffeurs kunt u contant of per pin betalen (let op: in België en Duitsland kan er helaas niet gepind worden). Voor een pinbetaling is het goed om te weten dat de banken de maximale pinlimieten per dag naar beneden hebben bijgesteld. WoodComposiet levert niet op rekening (dit geldt ook voor bedrijven).

Eventuele aanbiedingen zijn aangegeven op de website. Mochten er producten in de aanbieding zijn, dan zullen deze al met de aanbiedingsprijs op de website vermeld staan; de korting is dus al van het product af.

Alle op de site genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw.

 

Garantie

Composietproducten bestaan wereldwijd niet langer dan 15 jaar en zijn dus in de praktijk ook niet langer getest.
Wij geven daarom ook maar liefst 15 jaar garantie op verrotting van het composiet van Prodeck™ m.u.v. de basic-artikelen.

 

Verzending en levering

Indien u bij uw bestelling ervoor heeft gekozen om de composietproducten te laten bezorgen, dan zal de transporteur zo spoedig mogelijk contact met u opnemen; dit gebeurt meestal per e-mail. Wij streven ernaar om alle producten zoveel mogelijk binnen twee weken te laten bezorgen. In de praktijk kan dit vaak al binnen enkele dagen, dit is mede afhankelijk van de geplande routes en de drukte.
Voor het afleveren van onze producten gelden de algemene voorwaarden van WoodComposiet. Voor vragen omtrent levering kunt u contact opnemen met de transporteur. De contactgegevens vindt u onder de link Contact.
Mocht u een defect hebben gezien bij de levering van uw product, geef dit dan gelijk aan bij de chauffeur. De chauffeur zal dit op de factuur noteren, WoodComposiet en het transportbedrijf zullen dan zo spoedig mogelijk het defecte product omruilen.

Goederen worden over het algemeen los geleverd, ofwel niet-ingebonden. Ook worden de goederen altijd met de hand vlak naast de auto afgeladen door de chauffeurs.

Indien u bij uw bestelling ervoor heeft gekozen om de composietproducten af te halen, dan ligt uw bestelling na 2 volle werkdagen klaar op ons adres, dat u vindt onder de link Contact. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen met de vraag of de bestelling eventueel eerder afgehaald kan worden. Houdt u rekening met het grote formaat van de composietproducten, alsmede het gewicht, zodat u met degelijke transportmiddelen uw producten komt afhalen. Zorg ook voor voldoende bindmaterialen, zoals spanbanden met ratel, zodat u de producten veilig kunt vastzetten. Het is verstandig om met minimaal twee personen te komen i.v.m. het laden van de producten.

 

Privacybeleid

Het privacybeleid van WoodComposiet wordt toegelicht in een aparte pagina, die u ook kunt bereiken via de knop helemaal rechtsonder in de webshop of klik hier.

 

Gebreken en defecten

U dient ten alle tijden de goederen te controleren bij aflevering; mochten er goederen niet correct zijn of er is schade, vermeldt dit dan altijd op de kopiefactuur, die retour wordt genomen door de transporteur. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op. Zorg dat de goederen met eventuele gebreken nooit worden gemonteerd, omdat wij deze dan niet meer kunnen retourneren naar onze leverancier. Plan nooit in om de volgende werkdag of weekend meteen te gaan monteren nadat de goederen worden geleverd, zodat bij eventuele gebreken de goederen nog nageleverd kunnen worden. Omdat wij afhankelijk zijn van een extern distributiebedrijf, kan nalevering vaak een aantal werkdagen duren. Gebreken dienen altijd duidelijk met foto’s worden weergegeven.


Retourneren

Het is mogelijk om te veel bestelde artikelen terug te sturen binnen 14 dagen na aankoop datum. Wanneer dit via onze externe transporteur gaat zullen zij hier transportkosten voor berekenen, neem hiervoor altijd contact op met de transporteur. Voor alle retour gezonden producten worden 15% handelingskosten in rekening gebracht. Vanzelfsprekend is dat de producten dan onbeschadigd, compleet, schoon en niet-gebruikt retour komen, anders kunnen deze niet worden gecrediteerd.

 

Gratis proefstukjes aanvragen

Omdat wij zo zeker zijn van ons product, willen wij ook u graag overtuigen van de superieure kwaliteit van onze mooie, duurzame composiet tuinproducten. Daarom kunt u van bijna alle composiet tuinproducten uit ons gigantische assortiment een proefstukje aanvragen. Voor adressen in Nederland kan dat geheel gratis. Voor adressen in België, Luxemburg en Duitsland zijn de proefstukjes ook gratis, maar we zijn helaas wel genoodzaakt een kleine bijdrage in de verzendkosten te vragen. U kunt maximaal 4 proefstukjes aanvragen.We versturen de proefstukjes binnen 2 werkdagen per post op naar uw adres. Let op: voor België, Luxemburg en Duitsland vragen we € 6,95 als bijdrage in de verzendkosten voor maximaal 4 proefstukjes!Het bedrag van € 6,95 kunt u per bankbetaling overmaken, zie onze bankgegevens onderaan of bij de Klantenservice. Wij sturen de proefstukjes na ontvangst van de bankbetaling direct op naar het door u opgegeven adres. BankVerzending van de proefstukjes naar België, Luxemburg en Duitsland is alleen mogelijk als het bedrag (€ 6,95) op de bankrekening van WoodComposiet staat. Wanneer dit niet het geval is worden de proefstukjes niet verstuurd. Bankrekening WoodComposietTen name van WPGN BV IBAN: NL17RABO 0141272295 BIC Rabobank Nederland: RABONL2UVermeld uw naam en het bestelnummer bij de bankopdracht s.v.p.  

 

Materiaaltoleranties
Composiet producten worden meerdere keren nabewerkt, waardoor de volgende maximale toleranties mogelijk zijn:
Lengte ± 10 mm
Breedte ± 3 mm
Dikte ± 2 mm