Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Composiet vlonderplanken voor elk terras


Ons assortiment vlonderplanken

Terrasplanken in de mooiste kleuren en profielen

Iedere tuin is anders. Daarom hebben wij een ruim assortiment composiet terrasplanken. U kunt kiezen uit composiet vlonderplanken in verschillende diktes, lengtes en breedtes. De samenstelling kan per merk verschillen, maar er zit altijd (al of niet gerecycled) kunststof in. Uiteraard kunt u zelf de kleur en het profiel van de composiet vlonders bepalen. Kies uit diverse natuurlijke kleuren, van lichtbruin tot donker antraciet.

Naast bovengenoemde “traditionele” kleuren, zijn composiet vlonders voor uw tuin zelfs leverbaar in kleuren die vrijwel identiek zijn aan een verouderde hardhouten kleur, bijvoorbeeld vergrijsd bruin.

Nadat u een kleur heeft gekozen, kunt u kiezen uit vele moderne profielen. Denk hierbij aan profielen zoals breedribbel, smalribbel, houtnerf (geprint en in reliëf) en egaal. Uiteraard zijn ze allemaal voorzien van optimale antislipbehandelingen, waardoor de composiet vlonderplanken niet glad worden in de regen.

Daarnaast hebben de composiet tuinplanken een ongekende sterkte. Hoe dat komt? Doordat alle binnenwanden extra dik zijn uitgevoerd. Ook de groefverbindingen van de vlonderplanken, waar de clips aan gemonteerd worden, zijn extra dik uitgevoerd.

Lees de product omschrijving en hun specificaties goed door. Zo kunt u daar bijvoorbeeld heel snel de verschillen tussen een 21mm en een 25mm dikke plank terugvinden. Of tussen holkamer of massieve vlonderplanken.

Massieve vlonderplanken • Terafest® • Teak Forest Max

Composiet vlonders – dit zijn de voordelen

De lente is aantocht en het zonnetje schijnt. Het liefst gaat u direct uw terras op om te genieten van het mooie weer. En weet u wat het fijne is? Dat kan wanneer u kiest voor composiet terrasplanken! Bij een composiet terras is een flinke onderhoudsbeurt namelijk overbodig. De composiet terrasplanken (deels kunststof) hebben de uitstraling van hout, voelen aan als hout, maar zijn in tegenstelling tot echt hout niet gevoelig voor termieten, versplintering, rot en vocht. Toch prettig. Composiet planken zijn zelfs bestand tegen zeewater. U kunt er dus zeker van zijn dat uw composiet terrasplanken jarenlang meegaan. Daarom geven wij u ook 15 jaar garantie op verrotting op de composiet vlonderplanken als u uw planken bij ons gaat bestellen.

Wees milieubewust en kies voor een composiet terras

Wist u al dat het gebruik van composiet tuinmateriaal – waarin gerecycled kunststof verwerkt is – minder milieubelastend is? Waarom? Omdat er geen specifieke houtkap heeft plaatsgevonden voor de vervaardiging van de composiet vlonderplank, de WPC vlonderplank en de HKC vlonderplank, of ze nou massief of van holle kamers voorzien zijn. De natuurlijke houtvezels zijn afkomstig uit restproducten van FSC-gecertificeerde houtbewerkingsbedrijven. Tevens wordt er uitsluitend hoogwaardige gerecyclede kunststof gebruikt.

Scherp geprijsde vlonderplanken

Wij verkopen uitsluitend composiet terrasplanken van de merken ProDeck™, Terafest®, Fiberdeck® en Duofuse®. Waarom? Omdat deze bekend staan om hun uitstekende kwaliteit. En weet u wat het allerleukste is? Wij verkopen deze hoogwaardige composiet vlonders tegen een zeer scherpe prijs.
Om een indruk te krijgen van de aanschafprijs van uw composieten vlonder vult in hoeveel m² u nodig heeft en welke planklengte u wenst, vervolgens ziet u wat de geadviseerde aantallen composiet planken, onderbalken, clips en schroeven zijn.

Het verschil tussen composiet en houten vlonderplanken

Vaak vragen mensen wat de verschillen zijn tussen deze twee materiaalsoorten. Die verschillen zijn vrij makkelijk op te noemen.

Ten eerste is een composieten vlonderplank duurzaam, in tegenstelling tot een houten vlonderplank, waarvoor vaak nog hout gekapt moet worden. Als tweede kunnen we noemen dat composieten terrasplanken niet rotten, hout wel. En ook belangrijk: composiet tuinplanken zijn niet glad, houten vlonders hebben al voor menige valpartij gezorgd. Kleur: een composiet terras verkleurt niet meer na stabilisering, terwijl u met houten planken binnen een paar maanden een volledig verkleurde vlonder heeft. Samenvattend: composiet heeft alleen maar voordelen.

Vlonderplanken en bijbehorende accessoires

Wilt u uw tuin met een houtcomposiet terras helemaal afmaken? In de lijst “Mee te bestellen producten” kunt u bijbehorende artikelen vinden voor uw houtcomposiet terras. Denk bijvoorbeeld aan accessoires als:

  • Startclips (vaak heel erg makkelijk bij aanvang van montage); eindclips
  • Massieve afwerklijsten voor de randafwerking (voor de uitstraling die u wenst)
  • Antiworteldoek; rubberen balkendragers
  • Verschillende onderbalken (6×4 cm, composiet, hardhout of aluminium)

Zo monteert u composiet materiaal

Composiet producten hebben niet dezelfde eigenschappen als hout, daarom is het belangrijk om composiet materialen juist te monteren. Zo worden de composiet vlonderplanken (waarin kunststof verwerkt is) niet door de plank heen vastgeschroefd, maar met speciale montageclips tussen de planken gemonteerd. Dit wordt gedaan aan de verdiepte zijranden van de composiet vlonderplanken. U kunt hier speciale clips en schroeven voor gebruiken. Benieuwd hoe u composiet materiaal monteert? Lees hier de montage-instructies.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij beantwoorden uw vraag met alle plezier.