Montage-instructies

Op deze pagina vindt u de montage-instructies voor diverse composieten producten. Het is belangrijk dat u deze instructies volgt tijdens het plaatsen van uw materialen. Om berekeningen zo correct mogelijk te doen, is het verstandig om de specificaties van de door u gekozen vlonderplanken en onderbalken goed door te nemen. U kunt die downloaden door op deze groene buttons te klikken:

     


Download hier de montage-instructies voor uw product

De montage-instructies van ProDeck™ vlonderplanken is Nederlandstalig; het is raadzaam om deze montage-instructies ook door te lezen als u kiest voor WoodPlastic® of Duofuse® vlonderplanken. Het construeren van het onderbalkenraster is bij al onze vlonders identiek. Daarnaast kijkt u natuurlijk ook naar de productgerichte montage-instructies van het betreffende product.Composiet is geen hout!

De verwerking van composietmateriaal kan veel lijken op de manier van werken met (hard-)hout, maar er zijn belangrijke verschillen.
Er zijn speciale eisen aan het monteren van composieten materialen.
Daarom is het erg belangrijk dat u de montage-instructies van uw product goed doorleest, bij voorkeur zelfs voordat u gaat bestellen!


Hou altijd rekening met 3 uitermate belangrijke eisen voor het plaatsen van composieten tuinmateriaal:

 

1. Ventilatie

Alle composiet tuinmaterialen kunnen prima tegen nat worden, maar zorg door een goede ventilatie ervoor dat het composiet tuinmateriaal ook weer droog kan worden.

 

2. Afschot

Bij ProDeck™ holkamer vlonderplanken is het erg belangrijk dat u deze niet waterpas monteert, maar met een afschot van minimaal 1 cm per lengtemeter, uiteraard in de lengte van de vlonderplank.

 

3. Afstand

Bij ProDeck™ vlonderplanken dient de afstand tussen de onderbalken, die dienen ter ondersteuning van de holle vlonderplanken, aanzienlijk kleiner te zijn dan bij gebruik van (hard-)houten vlonders. Bij 25 mm composieten vlonderplanken mag de tussenruimte tussen de onderbalken bijvoorbeeld maar maximaal 30 cm zijn! Download het document Vlonderplankenspecificaties links bovenaan deze pagina.