Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Composiet schutting voor meer privacy


Ons assortiment schuttingen

Nadat u een kleur heeft gekozen kunt u kiezen uit de beschikbare soorten schuttingen (luxe schuttingen, stapelplankschuttingen, enz.).

Meer privacy creëren? Ga voor een tuinscherm of schutting!

Wilt u meer privacy in uw tuin? Dan biedt een schutting vaak de oplossing. Wij hebben composiet schuttingen voor elke tuin en budget in ons assortiment. Zo hebben wij bijvoorbeeld kant-en-klaar afgemonteerde tuinschermen. Deze schermen leveren wij in een luxe uitvoering (met 10 mm massieve planken), maar ook in een maxi-uitvoering (met 13 mm dikke holkamerplanken).

Doordat wij een enorm assortiment schuttingen hebben (in soorten, maten en kleuren), kunnen wij ons voorstellen dat het u soms een beetje duizelt. Als u hierboven op “Hulp nodig?” klikt, geven wij een korte opsomming van de leverbare schuttingen.

De composiet stapelplanken (met tand en groef) worden steeds populairder. Logisch, want deze stapelplanken vormen een volledig dichte schutting en hebben daarnaast oneindige designmogelijkheden doordat ze verkrijgbaar zijn in vijf verschillende kleuren, eventueel zelfs met een houtnerfprint. Ook zijn er een aantal uitvoeringen met een extra hoge stapelplank leverbaar enkele hoge stapelplanken en de rhombusschuttingen zijn met co-extrusie leverbaar.
Dit houdt in dat de planken minder gevoelig voor vocht en vuil zijn omdat er een kunststof laagje om de plank zit.

We noemden hier nog niets eens de zelfbouwschuttingplanken. Hiermee kunt u uiterst fraaie resultaten bereiken, maar er is inderdaad wel de nodige creativiteit en handigheid bij nodig. Maar het eindresultaat kan daardoor verbluffend zijn. Leverbaar in 2 kleuren.

Van een composiet tuinscherm heeft u jarenlang plezier

Een ding is zeker: van een composiet schutting heeft u jarenlang plezier. In tegenstelling tot een houten schutting is een composiet schutting vrijwel onderhoudsvrij en zeer duurzaam. Zeker wanneer u kiest voor een composiet schutting van ProDeck™. Die is namelijk gemaakt van natuurlijke houtvezels en toxivrije high-density-polymeren. Het zegt u waarschijnlijk niets, maar het is de beste kwaliteit die u kunt krijgen. De composiet schutting verkleurt niet (na stabilisatie vlak na de montage), versplintert niet en rot niet. Daarbij is het onderhoud minimaal: af en toe schoonmaken met een sopje met groene zeep en klaar-is-kees.

Uitgebreid assortiment schuttingen

Wij van WoodComposiet verkopen hoogwaardige composiet schuttingen van ProDeck™ tegen zeer scherpe prijzen. In ons uitgebreide assortiment vindt u klant-en-klare composiet tuinschermen en stapel- of schutting composiet planken voor het bouwen van een zelf ontworpen composiet tuinscherm.

Wij leveren meerdere schitterende kleuren en diverse stijlvolle, natuurlijke designs. En last but not least, wij geven u 15 jaar garantie op verrotting van uw composiet schutting. U kunt informatie over alle tuinschermen gemakkelijk terugvinden in onze webshop, o.a. in de omschrijving en de specificaties van de door u gewenste producten.

Kiezen voor een composiet schutting of tuinscherm?

Gaat u voor een composiet tuinscherm? Dan kunt u kiezen uit meerdere varianten, namelijk de luxe, maxi of basic composiet schuttingen. Het verschil? De basic composiet schutting is lichter en dunner dan de luxe variant en daardoor flexibeler. De maxi composiet tuinschutting is leverbaar in 10 mm en een 13 mm dikke holkamer schuttingplank. Net wat u fijn vindt. Voor alle schermen geldt dat schoonmaken eenvoudig is en verven of beitsen hoeft niet meer!

Gaat u voor een luxe composiet tuinscherm? Luxe tuinschermen bestaan uit massieve planken die zijn bevestigd met drie of vier aluminium dwarsbalken. Zo bent u verzekerd van een stabiele en stevige schutting om uw tuin met de uitstraling van een houten schutting, maar dan met de voordelen van composiet. Ook zijn een aantal varianten van de composiet tuinschermen, bijvoorbeeld de extra privacy uitvoering, voorzien van twee extra planken. Hierdoor wordt de doorkijk of inkijk tot een minimum beperkt.

Zo bouwt u zelf uw schutting met composiet planken

Bent u een echte klusser en heeft u behoefte aan volledige privacy? Kies dan voor het ProDeck™ zelfbouw tand en groef stapelplankensysteem. Hiermee kunt u zeer eenvoudig zelf uw eigen composiet schutting bouwen. Met het tand en groef stapelplankensysteem creëert u een geheel gesloten composiet schutting. U kunt zelf de hoogte bepalen, tot een maximum van 2,00 meter gecombineerd met onze palen. Ook de kleur kunt u zelf uitkiezen: u kunt kiezen voor één kleur of voor een combinatie van meerdere kleuren, al of niet voorzien van een houtnerfprint. De zelfbouw composiet schuttingen worden geleverd met gratis inwendige aluminium verstevigingen. Hierdoor vermijdt u mogelijke doorbuigingen bij stormachtige wind. Deze verstevigingen kunt u zelf gemakkelijk in de planken schuiven.

Accessoires voor uw schutting en tuinscherm

Wilt u uw schutting extra mooi maken? Voor een stijlvolle afwerking hebben wij meerdere sierstrips in de aanbieding, die zeer makkelijk zijn toe te voegen tijdens het bouwen van de schutting. Kijk in onze webshop rond voor de benodigde accessoires voor uw composiet erfafscheiding.

Verschil met kunststof

Composiet bestaat veelal voor 40% uit duurzaam, gerecycled kunststof. Dat is een essentieel verschil met schuttingen volledig van kunststof, want dat wordt meestal niet duurzaam geproduceerd. Daarnaast is het ook beduidend minder sterk dan composietmateriaal. Het blijkt ook dat kunststof schuttingen vaak hevig krimpen en/of uitzetten bij temperatuurschommelingen, wat kan zorgen voor problemen; dat is bij composieten schermen een stuk minder. Hierdoor heeft het een onderhoudsvrije natuur, een hele fijne eigenschap!

Maar het belangrijkste verschil tussen kunststof (dat is wel afhankelijk van de soort kunststof) en composiet betreft waarschijnlijk de kleur: composieten schuttingplanken zullen na plaatsing niet veel verkleuren, terwijl volledig kunststof schuttingen zullen blijven verkleuren/vervagen. Daarbij geeft de uitstraling van een composieten schuttingplank toch iets bijzonders. De voordelen van composiet zijn volgens ons dus overduidelijk.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij beantwoorden ze allemaal met plezier.