Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Niet-passende clips

Clips die niet goed passen relatief makkelijk monteren

Het kan voorkomen dat een door u bestelde clip een fractie te laag is, waardoor de clips bij montage steeds weer schuin wegzakken en het plaatsen van de volgende vlonderplank eigenlijk lastig zo niet onmogelijk wordt. In de officiële montage-instructies wordt daarvoor een tip gegeven: gebruik een mal (een klein stukje vlonderplank waarvan de bovenste veer is weggezaagd). Het blijkt in de praktijk dat dit soms toch niet afdoende is.

Voor de situatie dat de mal niet voldoende is, bieden wij u een relatief simpele oplossing. Monteer de eerste plank (met bijvoorbeeld startclips), leg daarna de tweede plank er alvast bijna tegenaan; schuif dan vanaf één kant het aantal benodigde clips (gelijk aan het aantal onderbalken) in de groeven van de twee vlonderplanken. Schuif ze daarna door tot ze boven de onderbalken “hangen”. Met een passende schroefbit kunt u nu simpel de clip vastschroeven.

Wij hebben als voorbeeld een WoodPlastic® Forest Max vlonderplank genomen met zwarte rvs clips (deze zijn in de praktijk ook soms iets te laag voor deze plank), zie deze foto:

U mag ervan uitgaan dat deze tips ook prima te gebruiken zijn voor àlle vlonderplanken en àlle te gebruiken clips. De onderkant van een clip mag nooit de onderbalk raken, omdat dan de vlonderplanken – zelfs na het vastdraaien met een schroefbit – niet vast komen te liggen; de vlonderplanken kunnen dan te makkelijk verschuiven in de lengte van de vlonderplank!

Stap 1: schuif een aantal clips (gelijk aan het aantal onderbalken) in de groef tussen de naast elkaar liggende vlonderplanken.

Stap 2: schuif de clips met bijvoorbeeld een schroevendraaier door naar de positie boven alle onderbalken.

Nadat u de clips boven de onderbalken gepositioneerd heeft, kunt u de tweede (of volgende plank) enigszins aanduwen tegen de eerste plank en met een schroefbit de clips met schroeven vastdraaien. Nooit geen schuintrekkende clips meer.

Wij hopen dat u hiermee voldoende tips heeft om uw vlonder op een relatief makkelijke manier te installeren.