Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Betaalbare kwaliteit: het massief composiet van ProDeck™

5 maart 2020

De hoogwaardige ProDeck™ composiet planken zijn nu ook massief leverbaar bij WoodComposiet! De vraag vanuit de markt naar composiet planken in massieve vorm steeg al langer. Sinds kort heeft ook ons vertrouwde merk ProDeck™ massieve vlonderplanken aan haar assortiment toegevoegd.

Het massieve ProDeck™ composiet is van de bekende hoge kwaliteit die het merk ook voor hun holkamer composiet waarborgt, en is daarnaast ontzettend scherp geprijsd. Bent u benieuwd waarom massieve ProDeck™ vlonderplanken zo goedkoop zijn? Lees dan snel verder.

 

De voordelen van ProDeck™ massieve composiet planken

De massieve composiet planken van ProDeck™ hebben dezelfde positieve eigenschappen die u al van de andere holkamer vlonderplanken van het merk ProDeck™ gewend bent. Ze zijn erg sterk, ontzettend duurzaam, splintervrij en hebben van nature uitstekende antislip-eigenschappen.

Daarnaast leveren de massieve terrasplanken u ook enkele voordelen op ten opzichte van de holkamer variant:

  • Composiet vlonderplanken hebben massief een hogere puntbelasting, en beschadigen dus minder snel dan holkamer houtcomposiet;
  • Composiet planken zijn massief eenvoudiger te monteren, waardoor hoveniers, klusbedrijven én uzelf waarschijnlijk liever met massieve terrasplanken werken;
  • Massieve composiet planken zijn de redder in nood bij terrassen waar het door omstandigheden haast onmogelijk is om een afschot te creëren. Een afschot is bij holkamer vlonderplanken noodzakelijk om vocht buiten te houden, maar omdat massief composiet van zichzelf ‘dicht’ is, kan het vocht toch al niet in de plank komen.

Afhankelijk van uw wensen en voorkeuren voor het terras, kunt u er dus baat bij hebben om voor massieve terrasplanken te kiezen.

Composiet planken massief: een vergelijking

Massieve ProDeck™ vlonderplanken zijn iets duurder dan holkamer ProDeck™ composiet, maar zijn in vergelijking met massieve composiet planken van andere merken juist erg voordelig. En als we zeggen ‘voordelig’, dan bedoelen we ook écht heel voordelig.

Ter illustratie: massief ProDeck™ composiet is per meter tot wel bijna 60% goedkoper dan het WoodPlastic® en Duofuse® massief composiet!

 

Wat maakt massief ProDeck™ composiet zo goedkoop?

U vraagt zich inmiddels waarschijnlijk af hoe de massieve composiet vlonderplanken van ProDeck™ dan tegelijkertijd spotgoedkoop én toch van hoge kwaliteit kunnen zijn. Om dit te verduidelijken zet WoodComposiet graag voor u de verschillende eigenschappen van al onze merken massieve terrasplanken uiteen:

  ProDeck™ WoodPlastic® Duofuse®
Prijs per meter € 6,23 € 9,95 of € 14,73 € 14,53
Dikte 20 mm 22 mm 28 mm
Max. afstand onderbalken privé 40 cm 40 of 45 cm 50 cm
Max. afstand onderbalken openbaar 30 cm 30 of 35 cm 40 cm
Clips per meter 21 20 of 15 18
Dikte naad 5-7 mm 5 mm 7 mm
Garantie 15 jaar 25 jaar 10 jaar
Bijzondere eigenschappen Hogere puntbelasting Extra stabiliteit
Extra hoge puntbelasting
Antislipklasse R10
Uunieke Strandex-technologie
Unieke brandklasse B/C
Extra grote belastbaarheid

Zoals in de tabel te zien is, zijn de massieve composiet planken van ProDeck™ iets dunner dan de massieve vlonderplanken van de andere twee merken. Dit is eigenlijk het belangrijkste verschil tussen alle merken, waarmee het overgrote deel van de overige verschillen direct samenhangt.

De dikte van de ProDeck™ vlonderplanken resulteert erin dat de planken relatief minder gewicht kunnen dragen en dus meer ondersteuning nodig hebben. Dit houdt in dat de afstand tussen de onderbalken minder groot kan zijn, waardoor u in totaal iets meer onderbalken en bevestigingsclips nodig heeft. De meerkosten van de extra onderbalken en accessoires zijn overigens verwaarloosbaar vergeleken met het grote prijsverschil van het massieve composiet zelf!

Daarnaast hebben de WoodPlastic® en Duofuse® massieve composiet vlonderplanken een aantal extra eigenschappen, zoals een hoge brandklasse. Deze bijzondere kenmerken staan echter los van de algehele kwaliteit van de massieve terrasplanken; die is voor alle drie de merken standaard ontzettend hoog.

 

Voordelige ProDeck™ composiet planken massief, nu ook bij WoodComposiet

Al met al kunnen we concluderen dat de ProDeck™ composiet vlonderplanken in massieve vorm een goede keuze zijn voor wie de standaard voordelen van massief composiet wil en geen behoefte heeft aan specifieke eigenschappen. De massieve composiet vlonderplanken van ProDeck™ zijn een uitstekende optie binnen hun prijsklasse.

U vindt de ProDeck™ vlonderplank massief nu ook – als eerste van Nederland! – in het assortiment van WoodComposiet, leverbaar in 4 mooie varianten. Heeft u nog vragen over ons massieve ProDeck™ composiet? WoodComposiet helpt u graag verder. Stuur gerust een e-mail naar info@woodcomposiet.nl of bel naar 072-5317005 voor meer informatie, of kom eens langs in onze uitgebreide showtuin in Heerhugowaard!