Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Is composiet geschikt voor rondom een zwembad?

30 maart 2023

Deze vraag wordt ons wel meer gesteld. Het antwoord daarop is een volmondig JA! In vergelijking met bijvoorbeeld (hard-)houten planken steken composieten vlonderplanken er met kop en schouder boven uit, want composieten vlonderplanken zijn absoluut niet glad als ze nat zijn, maar zeker zo belangrijk: ze splinteren niet! Het is wel belangrijk dat u de juiste vlonderplank kiest, want de composietmelange van het ene merk kan soms fors anders zijn dan die van een ander merk. WoodComposiet verkoopt een aantal merken, onder andere ProDeck™, Terafest®, Fiberdeck® en Duofuse®. Van alle merken kunnen we melden dat ze zeer goed bestand zijn om langs waterkanten te monteren. Wij adviseren wel altijd om langs waterkanten alleen te werken met massieve vlonderplanken, omdat holkamer vlonderplanken erg gevoelig zijn voor een perfecte montage (o.a. het afschot is vaak wat moeilijker te realiseren rondom een zwembad). Ook moet er nog wel eens wat in verstek gezaagd worden tijdens de montage. Met holkamer vlonderplanken kan dat nog wel eens problemen opleveren, maar met massieve vlonderplanken is in verstek of rondzagen geen probleem.
Een vlonder of een rand naast een waterpartij is dus geen probleem, maar als u composieten vlonderplanken gaat plaatsen rondom een zwembad, waar meestal chloor in het water zit, dan adviseren wij vaak om te kijken naar alle uitvoeringen van Terafest®. WoodPlastic, de fabrikant van het merk Terafest®, gaat met haar vlonderplanken zo ver dat ze zelfs garandeert dat haar producten bestand zijn tegen chloor en zout. Dat maakt deze composieten vlonderplanken natuurlijk bij uitstek geschikt voor montage rondom een zwembad. De antislipeigenschappen van alle composieten vlonderplanken zijn een absoluut “sellingpoint”, de planken zijn bij nat worden (ook in de regen dus) absoluut niet glad!
Het eindresultaat van een mooie zwembadombouw met misschien een aansluitend vlonder zal zorgen voor jaren- en jarenlang zwemplezier zonder al te veel zorgen over splinters of onderhoud: af en toe schoonmaken is genoeg!