Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Om het u makkelijk te maken: 10-stappenplan

18 januari 2023

Berekenen wat er nodig is om een vlonder te creëren, kan soms best ingewikkeld lijken. Bij WoodComposiet realiseren wij ons dat en we doen er dan  ook alles aan om een en ander zo helder mogelijk uit te leggen, zodat er achteraf geen teleurstellingen ontstaan door tekort aan materialen. Hiervoor is op onze downloadpagina veel informatie te vinden over instructies voor allerlei materialen. Zo kunt u bovenaan deze downloadpagina kiezen voor de “Montage-instructies vlonderplanken universeel – voor ALLE vlonderplanken“. Hierin wordt uitgebreid verteld hoe er gerekend kan worden wat er nodig is voor een mooi, duurzaam en onderhoudsarm vlonder. We hebben regelmatig klanten gesproken die aangaven dat ze de instructies redelijk helder vonden, maar wel wat veel tekst.

10 stappen om een vlonder te monteren

1. Kies vlonderplank (kleur en profiel)
2. Kies legrichting (vlonderplanken in de breedte of in de lengte)
3. Beslis of er al of niet in banenverband (ook wel wildverband genoemd) gelegd moet gaan worden
4. Bereken aantal vlonderplankrijen / aantal vlonderplanken
5. Verdeel onderstel in “onderbalkvakken” met maximale afstanden volgens specificaties vlonderplank
6. Bereken aantal onderbalken
7. Bereken aantal koppelstukken voor onderbalken
8. Bereken aantal start- en/of eindclips
9. Bereken aantal clips
10. Bereken aantal rubberen balkendragers

Het uitgebreide stappenplan

Het klopt dat genoemde instructie uitgebreid is. En dat kan nodig zijn, maar voor relatief “simpele” vlonders is het toch een hele kluif, zeker als je dit soort dingen niet zo vaak doet. Daarom hebben we een 10-stappenplan gemaakt. Met dit “10-stappenplan berekening materialen vlonderplanken” kunt u snel volgen hoe de berekeningen dienen te gebeuren. En zelf berekenen is belangrijk, want de “calculator” in de webshop, die u laat zien hoeveel planken er geleverd worden als u een aantal m² intoetst, werkt goed, maar is niet secuur. Bovendien wordt er bij de automatische berekening niet gekeken naar zaagverlies, koppelstukken, tussenruimtes: de calculator is gebaseerd op een standaard m²-formule die vaak niet helemaal correct uitkomt, want de ene vlonder is de andere niet.

Vandaar het nieuwe 10-stappenplan. Als u dit bij de hand houdt bij uw berekeningen, kunt u snel aan de slag met uw nieuwe vlonder!

Filter

Filter zoekresultaten