Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Composiet schutting plaatsen

3 augustus 2022

WoodComposiet levert composieten schuttingen door heel Nederland en België, maar laat het plaatsen ervan graag over aan de lokale erkende hovenier of klussenbedrijf. Waarom? Gezien de geografische spreiding van de klanten van WoodComposiet blijkt het enorm lastig (zo niet onmogelijk) om een groot netwerk bij te houden van relaties die behulpzaam zouden kunnen zijn bij de montage van composieten schuttingen. Als zo’n netwerk wel bijgehouden moet worden, is de kans erg groot dat de composieten schuttingen daardoor een stuk duurder zouden worden. In dit geval is Google op internet natuurlijk erg handig, want een lokale hovenier of klussenbedrijf is meestal snel gevonden.

Schutting laten plaatsen door een bedrijf

De plaatsing van composieten schuttingen verschilt niet zo veel van het plaatsen van houten schuttingen, dat de meeste bedrijven wel goed onder de knie hebben, maar toch kan het geen kwaad om, als u zo’n bedrijf inschakelt, hen te vragen om de in onze webshop makkelijk downloadbare montage-instructies even te downloaden en door te lezen. Zo verschilt bijvoorbeeld het plaatsen van de tuinpalen: aluminium palen zijn hol, in tegenstelling tot (vaak) hardhouten palen. Doordat deze palen hol zijn, zullen ze zich – als u niets speciaals doet – de grond “insnijden” en blijven verzakken. In de eerder genoemde instructies worden daar natuurlijk goede tips voor gegeven.

Zelf een composiet schutting plaatsen

Natuurlijk blijft vakmanschap voor het plaatsen van een schutting een vereiste, maar in de praktijk blijkt dat veel van onze klanten ook “best handig zijn” en het geen enkel probleem vinden om zo’n composieten schutting zelf te plaatsen. Dat vinden wij natuurlijk prima, want dat is een van de redenen waarom er een uitgebreide instructie beschikbaar is. Geen filmpje, maar een duidelijk leesbaar document met veel illustraties, waarin u ook snel dingen kunt terugvinden als u tijdens de montage ergens tegenaan loopt.

Montage-instructies

De montage-instructies bieden helderheid over het plaatsen van de tuinpalen, luxe schuttingen, stapelplankenschuttingen en de losse schutingplanken. En als u een deur in de schutting wenst, is daarvoor ook een heldere instructie beschikbaar; twee soorten zelfs, één voor een composieten deur (bij de luxe schuttingen passend) en een voor de populaire framedeuren (voor de stapelplanken). Deze laatste versie is simpel aanpasbaar in afmetingen, maar zoals eerder gezegd: vakmanschap is wel vereist.

Instructies doorlezen

Wij adviseren onze klanten altijd om de instructies al door te lezen vóórdat een bestelling geplaatst wordt, zodat er geen materialen vergeten worden, want dat leidt altijd weer tot extra transportkosten. Die extra kosten kunnen dus simpel voorkomen worden door even de tijd te nemen om het document door te lezen…