Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Nieuw: vetvrije èn kleurechte vlonderplanken met co-extrusie

20 juli 2022

Helemaal nieuw in ons assortiment: Fiberdeck® massieve vlonderplanken met co-extrusie.

In de composieten vlonderplankenbranche bestonden al langer vlonderplanken met co-extrusie, maar die voldeden niet aan de kwaliteitseisen die WoodComposiet er aan stelde: de beschermende laag die er in het verleden op aangebracht werd, was simpelweg te zacht, waardoor deze toplaag snel beschadigde. Ook waren de antislipeigenschappen van deze planken van een bedenkelijk niveau.

De fabrikant van de Fiberdeck® vlonderplanken heeft na veel research en testen een toplaag gecreëerd die wèl slijtvast, waterdicht en antislip is. Deze moderne massieve vlonderplanken zijn rondom voorzien van een houtvrije polyethyleenfilm (eenvoudig gezegd een laagje hard plastic), waardoor het composiet geen water meer hoeft op te nemen. Dat zorgt er o.a. voor dat het krimpen en uitzetten van het materiaal iets minder is dan bij de andere composieten vlonderplanken in ons assortiment. De samenstelling van deze vlonderplanken bestaat uit ca. 40% polyethyleen en ca. 60% houtstof, met daaromheen de eerdergenoemde polyethyleenfilm. Maar die buitenlaag zorgt er dus ook voor dat, als er eens een ongelukje (bijvoorbeeld een gebakje met slagroom laten vallen) gebeurt, dit niet in het materiaal trekt, maar gewoon weggeveegd kan worden.

Deze Fiberdeck® massieve vlonderplanken zijn ook zeer uitgebreid getest op kleurechtheid en op de anti-slipeigenschappen. Deze massieve vlonderplanken komen bijzonder goed uit die tests. Om maar weer eens een moeilijke term te gebruiken, de stroefheid van de planken wordt aangegeven met een R-waarde. Deze R-waarde zegt iets over de hoeveelheid grip ervan. R8 is de laagste waarde en R13 de hoogste. De Fiberdeck® planken hebben een R-waarde van 11. Voor vlonderplanken is deze waarde meer dan voldoende om niet uit te glijden bij regen. Ook is de kleurechtheid van die beschermende laag enorm verbeterd. De fabrikant garandeert dat deze vlonderplanken niet verkleuren, daar durven ze zelfs 20 jaar garantie op te geven.

De vlonderplanken zijn leverbaar in een breedte van 21 cm en een lengte van 4 meter. De planken zijn 23 mm dik massief. Leverbare kleuren zijn Dark Grey en Dark Teak, al of niet voorzien van een houtnerf; deze kleuren blijken nog steeds de meest populaire kleuren die gebruikt worden voor terrassen. Door de breedte van deze massieve vlonderplanken kunt u een stijlvol vlonder ontwerpen. Al met al een zeer welkome aanvulling in het luxe segment van ons assortiment.