Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Uw schutting stormklaar maken? Extra korting op palen!

17 oktober 2022

De herfst is weer begonnen, de winter nadert met rasse schreden. Het is verstandig om te kijken of uw tuin wel klaar is voor de aankomende herfst- en winterstormen, die de laatste jaren steeds hardere windstoten veroorzaken, waardoor steeds meer schade veroorzaakt wordt.
Loop eens rustig door uw tuin en kijk of er stoelen, zithoeken of ander tuinmeubilair stevig genoeg staat om een storm te doorstaan. De meeste “losse” tuinspullen gaat u natuurlijk ergens binnen zetten als dat kan, waardoor die beschermd zijn.
Met schuttingen is dat een ander verhaal, die kunt u niet even naar binnen zetten. Houten schuttingpalen zijn nog wel eens aan vervanging toe zonder dat dat direct opvalt, het is vaak niet te zien. Wel kunt u dat vaststellen door deze palen eens flink heen en weer te halen. Als dat te makkelijk gaat, zou de onderkant wel eens verrot kunnen zijn. In dat geval gaat uw schutting een volgende storm niet overleven!
Afhankelijk van uw situatie zou u de palen die “verdacht” zijn tijdelijk kunnen schoren (extra ondersteunen met een schuin geplaatst paaltje). Beter is het om te kijken of u vóór het stormseizoen de palen (en misschien de hele schutting) kunt vervangen.
Uiteraard gaan wij u adviseren om aluminium tuinpalen te plaatsen: deze zijn letterlijk “ijzersterk” en kunnen niet rotten. Als u zware items wilt ophangen aan de palen (zoals bijvoorbeeld deuren of verlichting), dan raden wij aan om en gewolmaniseerde houten binnenpaal in de aluminium palen te plaatsen; dit in verband met de grip van de schroeven, want de aluminium palen zijn – zoals eerder genoemd – sterk genoeg om de zwaarste stormen te overleven.

Let op: als u bij ons vóór eind december 2022 nieuwe aluminium tuinpalen bij ons bestelt, krijgt u 10% extra korting! Om deze korting te verzilveren kunt u bij het bestellen van nieuwe aluminium palen van 10×10 of 7×7 in aluminium- of antracietkleur de klantcode “winterpalen” toepassen, de korting wordt dan direct verwerkt.