Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Voor welk type houtcomposiet kiest u?

4 november 2019

 

Composiet vlonderplanken, composiet schutting-planken, houtcomposiet rabat, hol of massief? We begrijpen bij WoodComposiet dat u met alle verschillende soorten, maten, uitvoeringen en kleuren houtcomposiet die er te koop worden aangeboden soms even door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog lichten we de belangrijkste verschillen tussen alle typen composiet toe, zodat u vol zelfvertrouwen kunt beslissen welke soort composiet het meest geschikt is voor u!

 

 

Verschillende soorten houtcomposiet voor verschillende toepassingen

Houtcomposiet is vanwege het lichte gewicht, de neutrale hout-look en de lange levensduur ontzettend veelzijdig. Hierdoor kan composiet voor veel verschillende toepassingen gebruikt worden, van composiet terras tot houtcomposiet als gevelbekleding of een composiet omheining voor uw tuin. Maar welke soort houtcomposiet past het beste bij uw plannen? En waarom kunt u voor een composiet vlonder bijvoorbeeld geen Zweeds rabat gebruiken? We leggen het u uit.

 

 

Composiet vlonderplanken of composiet terrasplanken

Composiet vlonderplanken of terrasplanken zijn lange planken met groeven aan de zijkanten, waardoor ze eenvoudig aan elkaar gemonteerd kunnen worden met de bijbehorende clips. Composiet vlonderplanken zijn zo geschikt als materiaal voor uw terras vanwege hun grote lengte (tot wel 5,8 meter lang!) en de optimale antislipeigenschappen die ze hebben. Door deze lange planken ziet uw terras er strak uit. De antislipeigenschap is ideaal bij regenachtig weer of wanneer de planken bijvoorbeeld naast een zwembad liggen.

 

 

 

Composiet schutting

Voor uw composiet omheining kunt u bij WoodComposiet uit vier opties houtcomposiet kiezen die speciaal ontwikkeld zijn voor schuttingen. We leveren kant-en-klaar afgemonteerde tuinschermen en lage hekjes, die u alleen nog maar met schuttingpalen aan elkaar hoeft te verbinden. Daarnaast verkopen we handige stapelplanken voor een dichte schutting, die vanwege hun houtcomposiet tand- en groef-plankensysteem gemakkelijk in elkaar worden geschoven. U kunt ook zelf uw composiet schutting maken met onze zelfbouw schuttingen, die zich zowel verticaal als horizontaal laten plaatsen. Onze schuttingplanken zijn korter dan de houtcomposiet terrasplanken, zodat de omheining stevig blijft.

 

 

 

 

Composiet Zweeds rabat

De meest voor de hand liggende soort houtcomposiet als gevelbekleding is Zweeds rabat, ook wel potdeksel rabat genoemd. De bovenkant van de holle plank loopt bij Zweeds rabat taps toe, waardoor de rabat-planken met lichte overlap over elkaar heen geplaatst worden. Zweeds rabat is daardoor uitsluitend bruikbaar voor horizontale toepassingen. De overlap zorgt tevens voor een erg goede afwatering, wat voor uw houtcomposiet gevel of dak ideaal is. Het Zweeds rabat van WoodComposiet heeft dus een handig tand- en groefsysteem, waardoor u de planken eenvoudig over elkaar heen schuift.

Andere toepassingen:

  • Composiet dakbekleding
  • Composiet tiny house
  • Composiet tuinhuisje

 

 

Composiet planken in allerlei soorten en maten<

Onafhankelijk van de uitvoeringen, bestaan er ook verschillende soorten houtcomposiet met diverse eigenschappen.

  • Houtcomposiet of bamboe-composiet – Houtcomposiet is erg duurzaam, maar omdat bamboe een snelgroeiende grondstof is die het milieu minimaal belast, is bamboe-composiet een nog milieuvriendelijkere optie. Helaas verkleurt bamboe-composiet snel en is er regelmatig sprake van schimmelvorming in het materiaal, waardoor de duurzaamheid juist tegenvalt. WoodComposiet voert mede daarom geen bamboecomposiet in haar assortiment.
  • Massief of hol – Gewoonlijk worden houtcomposiet planken geproduceerd met holkamers, waardoor de planken lichter zijn dan hout. Er wordt optimaal gebruikgemaakt van het materiaal, en er is ook minder materiaal nodig, wat holle composietplanken goedkoper maakt. Massief composiet is daarentegen sterker, heeft een grotere stabiliteit en beschadigt vanwege hun hogere belastbaarheid minder snel.
  • Dik of dun – Composiet vlonderplanken zijn verkrijgbaar in diktes van 21 mm tot en met 25 mm. Planken van 21 mm zijn goedkoper dan dikkere composiet planken, maar een stuk minder stevig. Om die reden moeten er meer onderbalken worden besteld om het terras sterk te houden, en wordt het prijsverschil eigenlijk weer tenietgedaan.

 

ProDeck™ vs. WoodPlastic®

Eigenschappen ProDeck™ WoodPlastic®
Antislip ++ ++
Belastbaarheid + (hol) / ++ (massief) ++
Garantie 15 jaar 25 jaar
Keurmerken SGS-, PEFC- en FSC-gecertificeerd, ISO-14000-gecertificeerd, ISO-9000-gecertificeerd, Europees CE-gekeurd ISO 9001 en 14001, OHSAS 18001 certification,
Europees CE-gekeurd
Kleuren 9 4
Producten Vlonderplanken, tuinschermen, stapelplanken, zelfbouw schuttingplanken, Zweeds rabat Vlonderplanken
Samenstelling 60% houtvezel (grotendeels FSC-gecertificeerd), 40% toxivrije gerecyclede polymeren  60% houtvezel, 40% polyetheen kunststof met een hoge dichtheid (HDPE)
Soort Holkamer of massief (luxe tuinschermen) Massief
Unieke eigenschappen Groot assortiment, zeer betaalbaar Unieke Strandex-technologie, hogere puntbelasting, minder onderbalken nodig, kan niet kapotvriezen, eenvoudig in afwerking, zeer kleurvast
Uitvoeringen 8 5

 

Composiet kopen? Houtcomposiet voor iedere wens bij WoodComposiet

Of u de composietplanken nu voor een composiet schutting, een composiet terras, houtcomposiet gevelbekleding of een andere creatieve toepassing wilt gebruiken, bij WoodComposiet vindt u altijd het juiste houtcomposiet dat aansluit bij uw wensen. Houtcomposiet van WoodComposiet is bovendien van bewezen hoge kwaliteit. Wij zijn in Nederland één van de grootste dealers van het hoogwaardige ProDeck™ composiet, en zelfs de enige dealer van het exclusieve WoodPlastic® composiet.

 

Kunt u toch nog persoonlijk advies gebruiken? Neem gerust contact op met onze deskundige specialisten, zij helpen u graag verder bij het kiezen van het beste houtcomposiet voor de klus!