Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Welke schutting past het best bij u?

Schuttingen zijn in vele soorten en maten. In composiet kunt u bij ons alleen al kiezen tussen 5 soorten: luxe-, maxi- en basic-schuttingen, stapelplankschuttingen, rhombus stapelplankschuttingen en zelfbouwschuttingen. En al die soorten vaak ook nog eens in diverse kleuren. We kunnen ons voorstellen dat u daardoor enigszins overdonderd bent. Daarom gaan wij hier de verschillen nog eens helder neerzetten, zodat u daardoor waarschijnlijk makkelijker uw keuze kunt maken.

Vooruitlopend maken wij u op erop attent dat er een mogelijkheid is tot “filteren”: u kunt simpelweg alle stapelplankschuttingen bekijken, of alle schuttingen van 2 meter hoog. Klik hier om die filters eens te bekijken.

Luxe schuttingen

Deze schuttingen zijn kant-en-klaar gemonteerd tot tuinschermen van 180×180 cm of 180×200 cm. Er wordt gebruik gemaakt van massieve planken van 10 mm dik, die tegen 4 aluminium dwarsbalken geschroefd zijn. Er zijn veel kleuren leverbaar. Doordat er gebruikgemaakt wordt van 4 dwarsbalken, is de kans dat de planken niet recht blijven uiterst klein geworden. Veel concurrenten gebruiken maar 3 dwarsbalken, waardoor de overspanning te groot wordt en de planken krom gaan trekken. Dat is bij ons niet het geval. Ook leverbaar als extra privacy, waardoor de inkijk (die bij de standaard uitvoering al niet zo groot is) nog meer beperkt wordt. De privacy van de XL-versie is nèt geen 100%, maar dat scheelt weinig.

Maxi-schuttingen

Alleen leverbaar in antraciet, maar dat is dan ook de meest verkochte kleur in schuttingenland. Deze schuttingen zijn gemaakt van holle planken van 13 mm dik. Door deze dikte komen deze schuttingen heel robuust over, terwijl het gewicht toch niet meer is dan van een luxe schutting.

Basic schuttingen

De naam basic zegt het al: dit is de “instapversie” in de schuttingenbranche. Deze budgetschuttingen worden gemaakt van composieten planken van 4 mm dik met uitstulpingen naar ca. 8 mm. Basic schuttingen worden vaak ingezet op plekken waar de kosten zwaarder wegen dan het uiterlijk. De planken zijn gemonteerd op 4 dwarsbalken, maar doordat de planken wat dunner zijn dan de planken van de luxe schutting is er een kans dat deze planken niet geheel recht blijven. Deze schuttingen zijn ook leverbaar in een Extra Privacy-uitvoering (minder doorkijk dan de standaard basic schutting).

Stapelplankschuttingen

Als u prijs stelt op privacy, dan zijn de stapelplankschuttingen waarschijnlijk iets voor u: 100% privacy, doordat de stapelplanken (met tand en groef) in elkaar vallen en daardoor geen doorkijk naar de buren geven. Enorm populair, deze schuttingen; dat heeft vast te maken met het gigantische assortiment. De stapelplanken zijn leverbaar in uitvoeringen met 15 cm hoge en met 20 cm hoge planken in diverse kleuren, maar altijd 180 cm breed. De hoogte van deze schuttingen kunt u makkelijk aanpassen door meer of minder stapelplanken te plaatsen. De beginstrip, verticale en horizontale U-profielen zijn altijd in een bijpassende kleur verkrijgbaar. Alle onderdelen zijn trouwens ook los verkrijgbaar. WoodComposiet levert trouwens als enige leverancier in deze branche gratis inwendige verstevigingsbalken, zodat ook de stormen overleefd worden!

Zelfbouwschuttingen

En dan de ultieme composieten plank voor creatievelingen: gewoon een holkamer plank, waarmee u zelf uw schutting kunt creëren. Leverbaar in een lengte van 4 meter en in 2 kleuren. Hiermee kunt u zelf de mate van privacy bepalen door de afstand tussen de planken meer of minder te maken. Deze planken kunnen horizontaal en verticaal geplaatst worden.

Montage-instructies

Voor alle schuttingen geldt: lees voordat u gaat monteren (maar nog liever voordat u gaat bestellen) de montage-instructies even door, daar staan zeer waarschijnlijk nog tips in waarmee u uw voordeel kunt doen.