Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Alles over het brandveilige houtcomposiet van Duofuse®

6 januari 2020

WoodComposiet is al tientallen jaren Nederlands specialist op het gebied van composiet vlonderplanken, composiet schuttingen en composiet gevelbekleding. De reden? Wij leveren uitsluitend merken waar wij 100% achter staan, wij ontwikkelen onszelf continu en wij luisteren aandachtig naar de vraag vanuit onze klanten.

Om deze reden zijn wij onlangs leverancier van Duofuse® composiet geworden. Duofuse® is een uniek merk houtcomposiet dat design en duurzaamheid combineert. We leggen u graag uit waarom we de Duofuse® vlonderplanken in ons assortiment hebben opgenomen.

 

Hoe onderscheidt Duofuse® houtcomposiet zich?

Houtcomposiet of WPC is een duurzaam alternatief voor hout, en wordt samengesteld uit hout en kunststof. Deze combinatie van hout met PVC zorgt ervoor dat composiet planken een aantal grote pluspunten hebben ten opzichte van hardhouten vlonderplanken.

Een composiet vlonderplank rot niet, splintert niet, trekt niet krom en blijft ontzettend lang mooi. Composiet van Duofuse® wordt geborsteld, waardoor deze composiet vlonderplanken antislip eigenschappen hebben en veel minder glad zijn dan planken van hardhout.

Doorgaans bestaat houtcomposiet voor zo’n 40% uit houtvezel en circa 60% uit kunststof. Bij Duofuse® vlonderplanken wordt echter een bijzondere verhouding van 50% PEFC-gecertificeerde houtstof en 50% polyvinylchloride gebruikt. Deze specifieke proporties leveren Duofuse® terrasplanken een aantal belangrijke extra voordelen op.

 

Duofuse® terrasplanken: de sterkste in hun soort

Duofuse® vlonderplanken zijn vanwege hun unieke samenstelling de sterkste WPC-vlonderplanken in de branche. Dankzij deze grote sterkte heeft composiet van Duofuse® een uitzonderlijk grote belastbaarheid. Ook kunnen de onderbalken voor Duofuse® composiet tot wel 50 cm uit elkaar geplaatst worden – in tegenstelling tot de reguliere 30 tot 35 cm – waardoor er in totaal minder onderbalken nodig zijn. Dat is prettig voor de portemonnee!

 

Duofuse® composiet met unieke brandklasses!

Duofuse® terrasplanken hebben tenminste brandklasse D en heeft daarmee een aanzienlijk hogere brandveiligheid dan andere vlonderplanken in de branche. De holkamer vlonderplanken in de kleuren Tropical Brown en Wenge Brown hebben een nog hogere brandklasse, namelijk brandklasse C; de absolute top qua brandklasse in dit segment bestaat uit de massieve vlonderplanken van Duofuse®: brandklasse B (echt uniek in de vlonderplankenbranche). Dit maakt de Duofuse® WPC-vlonderplanken een geliefde keus onder (tuin)architecten voor gebruik bij o.a. dakterrassen en galerijen. Daarnaast biedt deze ongeëvenaarde brandveiligheid van uw composiet terras natuurlijk ruimte voor eindeloos veel zorgeloze vuurkorf- en barbecueavonden in de tuin (hoewel voorzichtigheid natuurlijk geboden blijft, een brandvlek is snel veroorzaakt).

 

Composiet vloer in 4 prachtige en langdurige kleuren

U houdt van de uitstraling van tropisch hardhout, maar kiest eigenlijk liever voor een milieuvriendelijk terras? Dan zijn Duofuse® composiet vlonders dé uitkomst. Qua uiterlijk zijn Duofuse® terrasplanken haast niet van echt tropisch hardhout te onderscheiden. Qua eigenschappen absoluut wel, maar alleen in de positieve zin.

Duofuse® vlonderplanken zijn beschikbaar in vier tijdloze kleuren: Tropical Brown, Wenge Brown, Graphite Black en Stone Grey. Dankzij de toevoeging van kunststof is houtcomposiet erg kleurvast. Dat betekent dat uw composiet vlonder ontzettend lang dezelfde mooie kleur behoudt, waar onbehandeld hout snel vergrijst. Voordat u langdurig van de mooie Duofuse® kleuren kunt genieten, treedt er echter een kortstondige verandering op.

Vanwege het hoge percentage houtmeel in Duofuse® composiet, zal er enkele dagen na montage een tijdelijk en natuurlijk verkleurproces in gang treden. De reden voor de kleurverandering is het stofje lignine dat van nature in houtmeel zit.

Zoals gezegd wordt composiet van Duofuse® geborsteld. Daarbij komt het houtmeel aan de oppervlakte van het materiaal te liggen. De – geheel onschadelijke – lignine komt vrij wanneer Duofuse® terrasplanken in aanraking komen met UV-licht, en zorgt voor een lichte kleurverandering.

Met (regen)water wordt de vrijgekomen lignine vervolgens losgeweekt en afgevoerd, en zal uiteindelijk na een aantal weken of maanden de oorspronkelijke kleur van uw Duofuse® vlonderplanken terugkeren. Dit betekent ook dat u zelf het verkleuringsproces kunt versnellen door regelmatig de composiet planken eigenhandig af te spoelen met water.

Maak u dus geen zorgen als uw Duofuse® composiet binnen 6 tot 8 weken licht van kleur verandert of (druip)vlekken vertoont, dit is normaal. Het is ook geen enkel probleem om composiet planken die in het verkleurproces zitten te combineren met nog onaangetaste planken. Uiteindelijk zullen alle planken dezelfde kleur krijgen.

 

Het aanbod composiet Duofuse® terrasplanken van WoodComposiet

Het mag duidelijk zijn: composiet van Duofuse® is uniek in de branche dankzij de ongekende sterkte, brandveiligheid en de prachtige en sfeervolle kleuren.

De eersteklas composiet vloerdelen van het merk Duofuse® koopt u vanaf heden gewoon bij WoodComposiet. Duofuse® composiet is bij ons verkrijgbaar in de prachtige kleuren Graphite Black, Stone Grey, Tropical Brown en Wenge Brown. Het Duofuse® assortiment bestaat uit zowel holkamer en volkamer composietplanken als massief composiet, met of zonder ribbel. De volkamervariant is gevuld met een composietschuimvulling, dat voorkomt dat er zich vocht in de vlonderplank ophoopt. Op deze mooie planken profiteert u bij WoodComposiet van maar liefst 10 jaar garantie.

WoodComposiet is leverancier van Duofuse®, maar niet voorraadhoudend. Het kan dus voorkomen dat de levering van uw bestelling iets langer duurt. Heeft u behoefte aan persoonlijk advies over uw Duofuse® terras? Onze deskundige klantenservice staat klaar om u te helpen, dus stuur gerust een e-mail naar info@woodcomposiet.nl voor hulp en meer informatie.