Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

De eigenschappen van WoodComposiet onderbalken

8 juli 2020

Iedere plank heeft zijn eigen soort clips en schroeven. Op dezelfde manier heeft ook elke onderbalk zijn eigen eigenschappen. Ondanks dat alle onderbalken voor hetzelfde doel gemaakt zijn, kunnen er toch best wat verschillen zitten tussen de verschillende typen. Sommige zijn massief, andere hol, sommige zijn van hout, andere van aluminium, sommige moeten vastgeboord worden, andere niet.

In ons assortiment hebben wij ook verschillende typen onderbalken die onderling verschillen. In deze blog geven we meer informatie over de verschillen en overeenkomsten tussen de onderbalken die we bij WoodComposiet verkopen.

 

Eigenschappen van ProDeck™ onderbalken

De meeste onderbalken in ons assortiment zijn van het merk ProDeck™. Het materiaal van dit merk staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit en ook is het zeer duurzaam. Alle Prodeck™ onderbalken die we verkopen gaan dan ook lang mee: de verwachte levensduur is voor de meeste balken minstens 20 jaar en voor één type houten onderbalk zelfs minstens 25 jaar. Daarnaast verkopen we ook nog een aluminium ProDeck™ onderbalk. Ook die gaat minstens 25 jaar mee. Als u een ProDeck™ onderbalk koopt, weet u dus zeker dat u er lang gebruik van kunt maken.

Bijna al onze ProDeck™ onderbalken komen in een holkamer uitvoering. Dit betekent dat de onderbalk van binnen hol is. Alleen de houten onderbalk van 5,7 x 3,2 cm is beschikbaar in een massieve uitvoering. Dit betekent dat deze laatstgenoemde balk een grotere draagkracht heeft dan de andere onderbalken.

Daarentegen is deze balk ook wel wat duurder dan de andere houten balken. Voor de aluminium onderbalk betaal je ook wat meer dan voor de houten onderbalken van hetzelfde formaat, maar ook in dit geval krijg je er wel meer draagkracht voor terug. Ook hoeft de aluminium onderbalk niet verplicht vastgeboord worden op een stabiele ondergrond, in tegenstelling tot alle ProDeck™ composieten onderbalken.

 

Eigenschappen van Aslon® aluminium onderbalken

Naast de onderbalken van het merk ProDeck™ verkopen we ook Aslon® onderbalken. Deze balken zijn niet gemaakt van hout, maar van aluminium. Ook deze aluminium onderbalken hoeven niet verplicht vast geboord te worden op een stabiele ondergrond. Dit scheelt dus weer moeite bij het monteren.

Daarnaast gaan de aluminium onderbalken van Aslon® net als de aluminium onderbalk van ProDeck™ lang mee: de verwachte levensduur is minstens 25 jaar. Het feit dat deze onderbalken weerbestendig zijn, helpt hierbij. En als de onderbalken dan toch aan het eind van hun levensduur zijn gekomen, hoeft het milieu niet zwaar belast te worden. De balken zijn namelijk 100% recyclebaar.

Net als de meeste onderbalken van ProDeck™, komen ook de onderbalken van het merk Aslon® in een holkamer-uitvoering. Omdat de balken van aluminium zijn, hebben ze meer draagkracht dan (hard-)houten onderbalken. Vanwege deze draagkracht en het stevige materiaal zijn deze aluminium onderbalken uitermate geschikt voor constructiedoeleinden.

Een enorm voordeel van de Aslon® onderbalken is dat ze geschikt zijn voor de bijpassende systeemclips. Hiermee hoort boren en schroeven tot het verleden; de systeemclips zijn reeds voorzien van een boutje met een torx-kop, die heel snel en simpel vast te zetten is op de aluminium onderbalk.

 

Onderbalken kopen bij WoodComposiet

Hopelijk helpt alle informatie in deze blog u bij het kiezen van de juiste onderbalk voor uw project. Wilt u alle belangrijke eigenschappen van onze verschillende onderbalken ook nog eens in een overzichtelijke tabelvorm zien? Bekijk dan onze uitgebreide onderbalkenspecificaties.

Bent u klaar om de perfecte onderbalken voor voor uw composiet vlonder te kopen? Bekijk dan snel ons volledige aanbod onderbalken! Naast alle ProDeck™ onderbalken en Aslon® aluminium onderbalken vindt u op de pagina ook alle accessoires die u nodig heeft bij uw onderbalken, zoals clips, schroeven, koppelstukken en balkendragers. En houtcomposiet is natuurlijk onze specialiteit, dus ook voor de composiet vlonderplanken die u nodig heeft voor de opbouw van een terras kunt u bij ons terecht.

Onderbalken worden in principe alleen verkocht in combinatie met de aanschaf van composieten vlonderplanken.

Kortom, als u aan de slag wilt met het opbouwen van een composiet vlonder, kunt u bij WoodComposiet alles vinden wat u nodig heeft.