Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Groene aanslag verwijderen van composiet

3 augustus 2022

Composietmateriaal is in principe onderhoudsarm, maar helaas moet het wel af en toe schoongemaakt worden. Dat is geen fijn klusje, maar minimaal 1 x per jaar (of meer) is het toch noodzakelijk om bijvoorbeeld groene algaanslag of mos te verwijderen. Die groene aanslag ontstaat vrij snel op die plekken waar de zon niet of niet regelmatig komt. Nu heeft WoodComposiet natuurlijk in haar Klantenservice een complete pagina gewijd aan dit onderwerp (klik hier), maar soms voldoen zelfs de tips niet die daarin vermeld staan. Wij gaan proberen daar wat aan te doen.

Als u composieten schuttingen, vlonderplanken of gevelbekleding heeft die nodig schoongemaakt moeten worden, dan is het allerbeste advies om gewoon een sopje met groene zeep te maken, flink te borstelen met een harde borstel en flink naspoelen met een tuinslang. Met een hogedrukspuit kunt u ook schoonmaken, maar let op dat de druk niet te hoog is (maximaal 80 bar), anders spuit u het materiaal stuk. Echt schoon wordt het trouwens niet met zo’n hogedrukspuit. Lukt dat niet, dan is er een verdergaande manier: met een speciale cleaner voor composiet kunnen de meeste vlekken weggewerkt worden. Let wel: als bijvoorbeeld vetvlekken diep in het composiet getrokken zijn, zal het heel erg moeilijk zijn om die vlekken te verwijderen.

Wij gaan u ook nog een onofficiële manier uit de doeken doen (de fabrikanten zien dit liever niet), maar we hebben van klanten gehoord dat ze af en toe verbluffende resultaten hebben bereikt door het gebruik van een simpele schimmelreiniger. In dit schoonmaakmiddel zitten waarschijnlijk ingrediënten die erg goed vlekken van composiet kunnen verwijderen. Ook de soms voorkomende weervlekjes (vooral op de lichtere kleuren composiet) worden hiermee verwijderd volgens enkele klanten. Bent u daar ook aan toe? Kijk dan bijvoorbeeld naar dit product. Wel adviseren wij u altijd (ook met de “gewone” cleaner) om éérst een stukje te proberen dat niet zo erg in het oog valt, want in uw geval zou het mis kunnen gaan. Maar zoals gezegd, dat is een “onofficiële” tip …