Onderhoud en reinigen

Prodeck™ composiet is zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk, oftewel: u hoeft nooit meer te schilderen of te beitsen. Afhankelijk van het gebruik kunt u ProDeck™ composiet zo vaak reinigen als u wilt.

Let op! Lichtere kleuren zullen altijd meer vatbaar zijn voor vuil of vlekjes, vooral bij ivoorwit zullen er snel weervlekjes kunnen voorkomen.

 

Stap 1

Maak het gehele oppervlak goed vochtig met de waterslang of met emmers water.

 

Stap 2

Laat een reinigingsmiddel intrekken. Onder reinigingsmiddel verstaan wij o.a. een zacht reinigingsmiddel of groene zeep (driehoek), gemixt met warm water. Diverse zachte reinigingsmiddelen kunt u gebruiken, zoals ontvettende. Probeer dit altijd eerst uit op een minder zichtbaar gedeelte, alvorens met de grote reiniging te beginnen.

 

Stap 3

Schrob met de bezem (voorzien van harde borstels) in de lengte richting van de plank of spuit de planken met een hogedrukspuit  in de lengterichting schoon. Let er hierbij op dat u op de spuitlans een breedstraler gebruikt (geen vuilfrees). Om schade te voorkomen houdt u de spuitlans niet te dicht op het oppervlak en gebruikt u niet te hoge druk (max. 80 bar).

 

Stap 4

Spoel het gehele oppervlak na reiniging altijd goed na met voldoende schoon water. Veel voorkomende vlekjes zijn onder andere wijn-, drank- en voedingsvlekken. Het advies is om deze vlekken altijd zo snel mogelijk te verwijderen. Wanneer u krassen heeft of moeilijk verwijderbare vlekken, dan kunt u deze met grof schuurpapier in de lengte richting van de plank wegschuren. Dit geschuurde oppervlak zal na meerdere (vooral zon-) weken weer dezelfde kleur verkrijgen.