Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Houtcomposiet in de winter

2 december 2019

Inmiddels is de winter alweer bijna aangebroken. Dit betekent dat de dagen korter worden, de nachten langer en het weer meer winters. Dit klinkt misschien niet als een ideale tijd om gebruik te maken van je houtcomposiet terras, maar niets is minder waar. Het houtcomposiet in uw tuin is ook zeker geschikt voor de winter. Daarnaast heeft composiet een aantal voordelen ten opzichte van een houten terras in de winter. Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

 

Voordelen van houtcomposiet

Houtcomposiet heeft in de winter een aantal voordelen ten opzichte van echt hout. ‘s Winters regent het regelmatig en dat zorgt ervoor dat houten planken glad kunnen worden. Composiet planken hebben hier echter geen last van vanwege de antislipeigenschappen van het materiaal. Als het geregend heeft, zul je dus niet snel uitglijden op je composiet vlonder. Ook zijn composiet planken onderhoudsarm. Dit komt onder andere door een aantal eigenschappen van houtcomposiet die echt hout niet hebben:

  • Houtcomposiet heeft minder last van algengroei dan gewoon hout;
  • Houtcomposiet planken zijn goed bestand tegen schimmel en rotting;
  • Houtcomposiet kan zeker 20 jaar zijn kleur behouden, terwijl echt hout na 5 tot 10 jaar grijs wordt. Daarom hoeft u aan het eind van de winter uw houtcomposiet planken niet in de olie of beits te zetten;
  • Composiet is vochtbestendig en zal daardoor niet snel scheuren of kromtrekken. Bij veel neerslag in de winter hoeven er dus geen reparatiewerkzaamheden uitgevoerd te worden;
  • Houtcomposiet slijt minder snel dan echt hout.

Je hoeft ’s winters dus niet met guur weer naar buiten om je terras een grote onderhoudsbeurt te geven.

 

Genieten van uw composiet terras

Wilt u ook in de winter graag genieten van uw houtcomposiet terras? Dan is het een goed idee om te investeren in een overkapping voor uw terras. U kunt zowel kiezen voor een luxe, duurdere variant, of voor een minder dure en simpelere overkapping. Zo kunt u tijdens de winter ook op uw composiet terras zitten zonder dat u bang hoeft te zijn voor regen of sneeuw.

Ook zorgt het ervoor dat de composiet terrasplanken vrij blijven van die neerslag, waardoor de planken zelfs nog langer mee kunnen gaan dan zonder deze bescherming. En om het nog fijner te maken kunt u ook nog een buitenhaard op uw houtcomposiet terras plaatsen voor extra warmte en sfeer.

 

Waterpret op houtcomposiet planken

Mocht u het u kunnen veroorloven, is een jacuzzi ook een mooie manier om te kunnen genieten van je composiet vlonder in de winter. Houtcomposiet is daarvoor namelijk een geschikt materiaal. Echt hout kan gaan rotten of schimmelen als het vochtig wordt. Houtcomposiet is juist goed bestand tegen schimmel en rotting, waardoor er prima een hot tub geplaatst kan worden. Wel is het verstandig om de jacuzzi uit te sparen in het terras, zodat ondersteuning voldoende is. Daarnaast splinteren composiet planken niet, waardoor je makkelijk met blote voeten de jacuzzi uit kan stappen zonder bang te hoeven zijn voor splinters.

 

Composiet terras decoreren

Misschien bent u niet van plan om regelmatig op uw houtcomposiet terras te zitten deze winter, maar ook dan kunt u gebruik maken van uw houtcomposiet terras. Zeker als u weinig gebruik maakt van het terras is het een leuk idee om bijvoorbeeld een aantal winterplanten of misschien een kerstboom te plaatsen op de houtcomposiet terrasplanken. Ook andere winterse versieringen kunnen uw terras een mooie sfeer geven. En als u kiest voor lichtgevende decoraties kunt u zelfs ’s avonds genieten van de versieringen op uw composiet terras.

 

Houtcomposiet ideaal voor de winter

Kortom, houtcomposiet is goed geschikt als materiaal in een winterse tuin. Het is in vergelijking met houten planken onderhoudsarm en minder glad bij bijvoorbeeld regen. Daarnaast zijn er verschillende manieren om ondanks het mindere weer in de winter toch mooi gebruik te kunnen maken van uw houtcomposiet terras.

Als u meer wilt weten van houtcomposiet, bekijk dan zeker onze blogs. En wilt u de voordelen van houtcomposiet niet missen? Bekijk dan snel het aanbod composiet vlonderplanken op onze site en geniet zowel in de winter als in de zomer van een prachtig composiet terras!