Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Maak uw tuin zomerklaar in 4 stappen

5 maart 2020

De dagen worden langzaamaan weer langer, de vogeltjes beginnen te fluiten en de krokussen schieten vrolijk uit de grond. Dat betekent één ding: het voorjaar maakt zijn intrede! Het liefst pakt u natuurlijk ieder zonnestraaltje mee. Heerlijk op uw terras een boekje lezen, tuinieren, ontspannen met vrienden en familie, misschien zelfs al een potje barbecueën. Ziet u het al voor zich?

Maar… dan moet uw tuin wel eerst zomerklaar gemaakt worden. Tijd om de winterse sferen er letterlijk en figuurlijk af te stoffen. Met deze 4 tips van WoodComposiet heeft u uw tuin binnen de kortste keren weer pico bello en klaar voor de lente en zomer.

Stap 1: planten

Nu de winter zijn guurste tijd gehad heeft, is het een ideaal moment om de planten in uw tuin wat aandacht te geven. Vanaf begin maart kunt u de meeste vaste planten ‘opschonen’ door de dode stengels en dood blad te verwijderen. Pas wel op dat u de nieuwe scheuten daarbij niet beschadigt!

Zin in een make-over? Het voorjaar is ook de beste tijd om uw tuin van nieuwe planten te voorzien. Kies voor een mooie mix van voorjaarsbloeiers, zomerbloeiers, herfstbloeiers en groenblijvende planten, zodat u het hele jaar door kunt genieten van kleur in de tuin.

Stap 2: de verlichting

Na alle moeite van het tuinieren, wilt natuurlijk dat uw opgefriste en nieuwe planten optimaal in de spotlight staan, ook ’s avonds. Bij het zomerklaar maken van de tuin is het daarom een goed idee om gelijk even de tuinverlichting te checken. Doet alles het nog? Tijd om de kapotte lampjes te vervangen. Voor extra sfeer in de lente kunt u ook eens experimenteren met een lampjesslinger of kaarsverlichting in de tuin. Gezellig!

Stap 3: uw tuinmeubilair

Tijd om uw tuinmeubelen weer tevoorschijn te halen! Uw tuinset kan na de winter waarschijnlijk wel wat onderhoud gebruiken. Een tuinset reinigt u eenvoudig met een speciale reiniger of een sopje van groene zeep. Heeft u houten tuinmeubilair? Dan kunt u nu eventueel een protector aanbrengen en te behandelen met olie, was, beits of lak. Vergeet bij het onderhoud van het meubilair uw tuinkussens niet. Het voorjaar is ook een goed moment om uw tuinkussens een schoonmaakbeurt te geven, zodat u weer fris het nieuwe seizoen in kunt.

Stap 4: uw (composiet) terras

Last but not least: uw terras schoonmaken. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen behandeling nodig. Heeft u tegels of stenen op uw terras? Grote kans dat ze na de winter zijn voorzien van een hardnekkige laag groene aanslag. Een hogedrukspuit doet wonderen. Keramische tegels kunt u met bleekwater poetsen. Bij zachtere steensoorten als natuursteen of arduin volstaat water of een milde zeep.

Een houten terras of vlonder kan in de winter erg glad worden door de groei van mossen, algen en vuil. Het gebruik van een hogedrukreiniger wordt afgeraden, omdat dit het hout kan beschadigen. Een houten vlonder kan worden schoongeschrobd met groene zeep of schoonmaakazijn.

Heeft u een composiet terras of composiet vlonder? Dan heeft u geluk! Composiet vlonderplanken of composiet terrasplanken zijn namelijk ontzettend onderhoudsarm en uw houtcomposiet behandelen is hartstikke gemakkelijk. U hoeft zich geen zorgen te maken om schuren, lakken, beitsen of oliën. Tips over schoonmaken van composieten planken vindt u hier. Houtcomposiet is immers van nature bestand tegen insecten en rotting en kan ontzettend goed tegen weersinvloeden. Zo bent u lekker snel klaar met uw voorjaars-onderhoudsbeurt!

Zet uw tuin in het zonnetje met houtcomposiet van WoodComposiet

Klinkt een onderhoudsarm terras u als muziek in de oren? Met een houtcomposiet vlonder van WoodComposiet is een grote voorjaarsschoonmaak verleden tijd. Onze composiet terrasplanken zijn van de hoogste kwaliteit, ontzettend duurzaam en leverbaar in een brede selectie soorten en kleuren. Kom gerust eens langs in onze showtuin om de voordelen van ons houtcomposiet in levende lijven te ervaren, en wie weet geniet u straks als eerste heerlijk van dat vroege voorjaarszonnetje.