Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Nieuwe deuren • frames • aluminium • voor stapelplanken

27 januari 2022

WoodComposiet is voortdurend bezig om de kwaliteit van haar producten te verbeteren. De zoektocht naar deuren, die van stapelplanken kunnen worden gemaakt, was al een aantal jaren terug geslaagd: gegalvaniseerde frames. Daar was niets mis mee, maar technisch bleek het een probleem om dat gegalvaniseerde staal een kleur te geven d.m.v. coaten of iets dergelijks. Ook bleek het frame soms wat onnodig zwaar te zijn. Daarom zijn we doorgegaan met zoeken naar alternatieven en gelukkig hebben we die gevonden!

Vanaf nu leverbaar: aluminium framedeuren!

Deze frames worden leverbaar in 3 afmetingen: 90 x 180 cm (de standaardmaat), 100 x 180 cm en 100 x 200 cm. Ook is er een versie leverbaar, waarvan de breedte aangepast kan worden naar maximaal ca. 118 cm. Maar wat echt nieuw is: we kunnen deze frames ook leveren in een antraciet gecoate versie. Daar bleek regelmatig toch behoefte aan te bestaan, omdat de gegalvaniseerde kleur vaak niet passend bleek bij een schutting van een andere kleur.

Los van het feit dat de montage wat makkelijker is dan van de oudere gegalvaniseerde deuren, is de look-and-feel ook anders en in onze ogen beter: de U-profielen ogen wat robuuster, maar zijn toch lichter qua gewicht. Een heel klein nadeel kan zijn dat het aluminium (tijdens de montage bijvoorbeeld) lichte krasjes kan oplopen. Voorzichtigheid is dus geboden.

Deze nieuwe aluminium deurframes worden als compleet pakket geleverd (exclusief de stapelplanken die er in geplaatst gaan worden). Een complete set bestaat uit:

1 aluminium frame (in 4 losse delen geleverd)
2 hoekscharnieren
8 slotbouten
2 duimen
6 schroeven

De montage van deze deuren is relatief simpel (enige handigheid is natuurlijk wel vereist), zeker als de montage-voorschriften (die in de webshop te downloaden zijn) in acht genomen worden.