Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Noodzakelijke prijsverhogingen

20 mei 2021

WoodComposiet heeft recent van veel producten helaas de prijs moeten verhogen. In sommige gevallen was zelfs een forse prijsverhoging nodig, zoals bijvoorbeeld bij de composieten schuttingen waar de prijzen met meer dan 40% verhoogd moesten worden. Bij andere producten hebben we de prijsverhogingen minder kunnen houden.

Klanten reageren hier soms op, vooral als ze al een tijdje bezig zijn met voorbereidingen en plannen en dus met “oude” prijzen rekenen, want ze schrikken hier van. Ze vragen dan of ze niet tòch voor de oude prijzen kunnen bestellen. Helaas gaat dat niet lukken, want als we de prijsverhogingen niet doorvoeren, gaan we materialen leveren waarop we zelf geld moeten toegeven. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

 

Waardoor zijn die prijzen zo gestegen?

Een paar belangrijke factoren van de prijsverhogingen zijn o.a. zeetransportcontainerprijs (die in sommige gevallen meer dan vervijfvoudigd is), de grondstoffen die – mede door corona-omstandigheden – veel schaarser zijn, de schommelende dollarkoers, inflatie enzovoorts.

Ook wij verkopen liever tegen goedkopere prijzen, maar dat is simpelweg onmogelijk. Wel blijven wij scherp letten op wat eventuele concurrentie doet en kunnen hierdoor naar eer en geweten beweren nog steeds concurrerende prijzen te voeren voor producten met vergelijkbare kwaliteit (het is nog wel eens moeilijk om appels met peren te vergelijken).

De wereldsituatie die voor composieten materialen geldt, is ook voor ouderwets hout bepaald niet ideaal te noemen. Alle houtsoorten zijn steeds moeilijker te krijgen en ook de prijzen van hout gaan met sprongen omhoog. Over de huidige benzineprijzen gaan we het maar helemaal niet hebben …

WoodComposiet hoopt dat de prijzen binnenkort in ieder geval even stabiel blijven, hoewel we geen koffiedik kunnen kijken: prijsverhogingen blijven mogelijk. We hopen dat deze grillige prijzenperiode niet te lang duurt en dat de prijzen zich zullen stabiliseren.