Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Toe aan een nieuw vlonder?

4 juli 2019

Wilt u uw vlonder vervangen voor een prachtig composiet vlonder? Top, dan bent u bij WoodComposiet aan het goede adres. Wel zijn er een paar zaken waar u over na moet denken, voordat u overgaat tot de aankoop van composiet vlonderplanken! Lees snel dit blog artikel om erachter te komen welke zaken dit zijn!

 

Massief of hol?

Voor een composiet vlonder of terras bestaat de keuze tussen massief composiet planken of holle composiet planken. Maar welke soort planken passen het beste bij uw huishouden? Dat leggen we u graag uit.

Wij raden massief composieten vlonderplanken aan als u een groot gezin heeft of vaak mensen over de vloer heeft. Deze planken kunnen veel gewicht dragen, jaar in jaar uit. Daarnaast zijn deze massieve planken ook perfect voor terrassen of restaurants die een nieuw vlonder willen installeren.

Bent u op zoek naar nieuwe vlonderplanken voor een klein terras met plek voor een paar mensen? Dan raden we u aan om te kiezen voor de holle vlonderplanken. Deze zijn goedkoper ten opzichte van de massief composiet planken en zorgen ook voor jarenlang vlonderplezier.

 

Naadloos vlonder? Dat is zeker een mogelijkheid in 2019!

Oké, niet 100 procent naadloos, maar door de 2 mm ruimte tussen de planken zien wij de WoodPlastic TOP planken als de beste optie voor een naadloos terras. Door de kleine tussenruimte krijgt onkruid geen kans. Ook zult u nooit uw telefoon, kleingeld of sieraden verliezen tussen de planken!

 

Uw vlonder zet uit en krimpt

Composiet zal gedurende het jaar (minimaal) uitzetten en krimpen, net als ieder ander materiaal. Zeker met heerlijk, warm zomerweer zal hier sprake van zijn. Het is dan ook belangrijk dat u de vlonderplanken niet strak op elkaar installeert, maar dat hier ruimte tussen de individuele planken zit. Afhankelijk van welke composiet plank u gebruikt zijn enkele millimeters, zoals bij de hierboven genoemde WoodPlastic TOP planken, al genoeg!

 

 

Een vlonder zelf bouwen of laten bouwen?

Het bouwen van een vlonder is niet moeilijk, maar kan wel een uitdaging zijn als u dit nog nooit eerder heeft gedaan. Als u secuur werkt, de montage instructies van WoodComposiet navolgt en goed overweg kunt met gereedschap; dan zal het niet lastig zijn voor u om een vlonder te installeren.

Bespaart u uzelf liever de moeite? Kies dan voor een professional! U kunt de planken bij WoodComposiet bestellen en vervolgens zelf een lokale hovenier of een ervaren klusjesman inhuren voor de installatie. Hierdoor weet u dat u kiest voor kwaliteit, en jarenlang kunt genieten van uw vlonder.

 

De kleur en look van de composiet vlonderplanken

Ook niet onbelangrijk is de kleur van uw nieuwe vlonder. Dit moet natuurlijk wel passen bij de rest van uw tuin en bij de stijl van uw huis. Bij WoodComposiet bieden we dan ook verschillende kleuren en soorten planken aan. Veel van onze producten zijn op twee manieren te gebruiken. Door de kant met de ribbels onder, of boven te monteren kiest uzelf de composiet look.

 

Voor welke vlonderplanken gaat u?