Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Fiberdeck® • vlonderplanken • massief co-extrusie

Fiberdeck® ontwikkelt en maakt betrouwbare producten die lang meegaan met een zo min mogelijke belasting voor het milieu. Omdat natuurlijke hulpbronnen beperkt zijn, moeten we die behouden voor toekomstige generaties en grondstoffen recyclen. De Fiberdeck® producten zijn voor 95% vervaardigd uit gerecycled plastic afval en restmateriaal uit de productie van houten meubelen.

Als pionier op vele gebieden is Fiberdeck® voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden en oplossingen om de duurzaamheid van haar producten te verbeteren en de toepassing ervan te vereenvoudigen. Het Fiberdeck®-assortiment is vele malen groter dan de vier soorten vlonderplanken die WoodComposiet op dit moment aanbiedt, maar in hun complete assortiment staan duurzaamheid en kwaliteit centraal. Het respect van en voor alle betrokkenen is de voorwaarde voor hun succes.

Co-extrusie, de beste technologie voor WPC

Co-extrusie is de nieuwste technologie die de hout-kunststof-composietmarkt opschudt. De terugkerende problemen met betrekking tot o.a. vlekken en verkleuring van de eerste generatie mono-extrusie planken hebben geleid tot een innovatieve oplossing van co-extrusie. Hierbij wordt een houtvrije polyethyleenfilm onlosmakelijk verbonden met de WPC-kern. Water kan niet indringen en uitzetting wordt extreem gereduceerd. Zonlicht verkleurt de planken niet en vlekken hechten niet.

20 jaar garantie • kleurvast

Door bijna 10 jaar ervaring met deze nieuwe technologie en enkele miljoenen vierkante meters geleverd in een breed scala aan toepassingen in verschillende omstandigheden, kan Fiberdeck® haar producten 20 jaar garantie geven zonder zichtbare verkleuring.

Enkele kenmerken van de Fiberdeck® vlonderplanken

 100% waterafstotend
 UV-bestendig
 Anti-vlekcoating
 Sterke vlonderplanken. Door deze sterkte mag er tussen de onderbalken tot wel (maximaal) 40 cm ruimte aangebracht worden.
 Door zorgvuldige composietsamenstelling mogen deze vlonderplanken ook waterpas gemonteerd worden: een enorm voordeel als er – vooral bij wat grotere, publieke terrassen – geen natuurlijk afschot aanwezig is