Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Informatie

WoodComposiet is de online composietwinkel met het grootste assortiment composiet tuinartikelen van Nederland. In de afgelopen 22 jaren bewezen als beste leverancier aan groothandels, hoveniers, architecten en particulieren.

Door FSC-gecertificeerde houtvezels en gerecycled kunststof (hoge kwaliteit polymeren) te vermengen, worden de beste eigenschappen van onze composietproducten gecombineerd. Ons eindproduct voelt aan als hout en ziet er ook zo uit. Voordeel is vooral dat dit materiaal geen of zeer weinig onderhoud nodig heeft, dus nooit meer schilderen, beitsen of oliën! Toch krijgt u garantie op een lange levensduur van onze Prodeck™ composietproducten.  Composiet heeft veel van de eigenschappen van gewoon hout, maar moet wel meer ondersteund worden als gewoon hout. Composiet vlonders, schuttingen en hekken kunnen niet constructief worden toegepast.

Bijna alle luxe ProDeck™ schuttingen en tuinschermen zijn uitgevoerd met massieve planken en 4 stevige geanodiseerde of gecoate aluminium dwarsbalken met inwendige verstevigingen, waardoor kromtrekken niet mogelijk is. Bij de luxe schuttingen van 2 meter hoog is de vrije overspanning tussen de aluminium dwarsbalken groter dan bij de luxe schuttingen van 1.80 meter waardoor er een kleine kans is dat sommige planken iets kunnen doorbuigen bij extreme weersomstandigheden. Echter zijn deze luxe 2 meter hoge schuttingen wel uitgevoerd met 4 aluminium dwarsbalken met inwendige versteviging, waardoor deze niet in z’n geheel kunnen kromtrekken. De maximale doorbuiging tolerantie bij planken van alle “luxe” composiet schuttingen zijn 0,3 mm per cm.

In tegenstelling tot gewoon hout zal composiet materiaal niet verkleuren, splinteren of rotten. Lees altijd nauwkeurig de specificaties, omschrijvingen en vooral de montage-instructies voordat u bestelt en voordat u gaat monteren.

Kleurverschillen en kleurnuances kunnen soms voorkomen bij composiet producten; na een aantal zonperiodes zal dit uitermate beperkt zijn. Proefstukjes kunnen soms ook uit een andere batchlevering komen, waardoor een klein verschil in kleur mogelijk kan zijn. Let op dat u altijd voldoende bestelt, zodat dit uit één batch wordt gehaald en er zo min mogelijk kleurnuances zullen zijn.

Op alle bevestigings-en ijzermaterialen wordt geen extra garantie gegeven. Het gebruikte schroefmateriaal is van rvs, echter is er een groter percentage koolstof toegevoegd, zodat de rvs schroeven niet kunnen breken bij uitzetten en krimpen van composiet materiaal. Doordat er een groter percentage koolstof is toegevoegd kan er oxidatie bij de rvs schroeven voorkomen.

De geprinte houtnerfstructuren zullen door het weer snel vervagen, na een aantal jaren is hier uiteindelijk niet meer de structuur te zien, de planken zullen dan meer op de gladde variant lijken. Dit geldt niet voor de houtnerfreliëf-profielen.

Door wereldwijde magazijnen van ProDeck™ (met ruim 62.000 m² opslagruimte) kunnen wij direct leveren.

Showtuin

Om een nog beter beeld te krijgen van onze composiet­ producten kunt u een bezoek brengen aan onze buitenshowtuin in Heerhugowaard (in Noord-Holland, vlak bij Alkmaar). In deze tuin heeft onze complete productlijn al vele jaren weer en wind doorstaan. Hier krijgt u bij daglicht een reëel beeld, u kunt — veel beter dan in binnenshowrooms — de kleuren beoordelen zoals ze ècht zijn.