0

WoodPlastic®

 

Door een steeds meer toenemende vraag naar massieve composiet terras- en vlonderplanken heeft WoodComposiet de producten van het merk WoodPlastic® in haar assortiment opgenomen. Deze exclusieve terras- of vlonderplanken van WoodPlastic® worden door particulieren, die een uitermate duurzame designtuin willen hebben, vaak ingezet. Daarnaast blijkt dat steeds meer (tuin-)architecten en hoveniers gebruik maken van deze massieve composiet planken, die in Europa geproduceerd worden onder de bekende gepatenteerde Amerikaanse "Strandex"-technologie. Helaas zijn er bedrijven die beweren producten te leveren welke gefabriceerd zijn met deze "Strandex"-technologie (of een ander verzonnen Sandex-technologie).  WoodComposiet is in Nederland exclusief dealer van WoodPlastic®producten waardoor er geen andere aanbieders kunnen zijn. Zie ook de originele website van de producent: www.en.woodplastic.cz 


 

Kenmerken WoodPlastic® producten

- 25 jaar garantie 
- Massieve terrasplanken of vlonderplanken
- Kleuren: eben, inox, palisander en teak
- Onderhoudsvriendelijk, nooit meer beitsen!
- Milieuvriendelijk en zeer duurzaam
- Geen vergrijzing, door en door gekleurd
- Uitermate goede antislip-eigenschappen
- Enorme belastbaarheid
- ISO 9001 en 14001
- OHSAS 18001 certification
- Voorraad afmetingen: 4 meter lang, breedte 19,5 cm, dikte 2,2 cm
- Europees CE-gekeurdOverige voordelen van volledig massieve vlonderplanken ten opzichte van holkamer vlonderplanken (zowel vierkant als ronde holkamers):

- Hogere puntbelastingen mogelijk
- Grote projecten (vanaf minimaal 400 m2) hebben keuze uit het gehele assortiment van WoodPlastic
- Geproduceerd onder kwaliteit toezicht van het Amerikaanse Strandex-Technology (www.strandex.com)
- Kan niet kapot vriezen (bij holkamer kan dit wel voorkomen wanneer er water in blijft staan is vorst zeer sterk, zelfs motorblokken kunnen
  kapot vriezen)
- Monteren met afschot is niet een vereiste
- Hogere duurzaamheid
- Levensduur minimaal 25 jaar
- Geen hollekamers waardoor er mooiere zichtafwerkingen zijn bij massief
- Randafwerkingen zijn niet altijd benodigd

 

Verzorging en onderhoud


Ideaal voor buiten

WoodPlastic® producten zijn ideaal voor buiten.

 

Na de montage van het terras direct schoonmaken

Direct na de montage dient u de vlonder of het terras goed af te spoelen met schoon water! U kunt ook gebruik maken van een hogedrukreiniger (max. 80 bar, spray met een constante afstand van 40 cm en gebruik geen roterende kop). Het is belangrijk om alle stofdeeltjes te verwijderen van de composiet planken om het  effect van waterstofdeeltjes te verminderen.

 

Regelmatig met een sopje schoonmaken

We raden aan om de terras- of vlonderplanken minimaal een keer per jaar (in het voorjaar) met een sopje te wassen. Gebruik een harde borstel; borstel de planken zachtjes in de lengterichting. Daarna het hele terras afspoelen met schoon water (u kunt hiervoor  ook de hogedrukreiniger gebruiken). Uiteraard kan het door omstandigheden nodig zijn dat u meerdere keren per jaar uw terras schoon moet maken, dat hangt af van de actuele situatie ter plekke.

 

Hou de openingen tussen de planken schoon

Hou de openingen tussen de planken schoon om een goede waterafvoer van de terras- of vlonderplanken te garanderen. Verwijder stof, bladeren, naalden en ander vuil. U kunt het vegen of afspoelen met water. U kunt ook nu gebruik maken van de hogedrukreiniger.

 

Vermijd vuilvorming

Vermijd de vorming van vuil en vlekken. Vet- en olievlekken moeten zo snel mogelijk worden verwijderd. Vermijd direct contact van WoodPlastic® materiaal met vuur en sintels. Als u een openhaard of barbecue op uw terras plaatst, raden wij u aan om hieronder een onbrandbare ondergrond te leggen.

 

 

Het stabilisatieproces

 

WoodPlastic® producten hebben geen speciaal onderhoud nodig. Na de montage van het terras ontstaan er watervlekken op de terras- en vlonderplanken. Deze vlekken verdwijnen binnen enkele weken vanwege het "zelfreinigende" effect bij blootstelling aan UV-licht en regen.

 

 

Hoe om te gaan met  vlekken?

Normaal vuil (stof en as in de lucht, schimmels, pollen, enz.) en de kleurvlekken (rode wijn, geconcentreerde vruchtensappen, frisdrank, enz.):  spoel onmiddellijk het oppervlak van de planken met schoon water, eventueel borstelen met een harde borstel (veeg in de lengterichting. U kunt ook gebruik maken van de hogedrukreiniger. Spoel vervolgens opnieuw.

 

Vetvlekken (oliën, vetten, zonnebrandmiddelen, gegrild voedsel, etc.): onmiddellijk afspoelen met water, gebruik hierbij een ontvettingsmiddel (groene zeep of iets dergelijks) en borstel de vlek weg (in de lengterichting van de planken) en spoel na met schoon water. De rest van de vlek (als er al wat overblijft) verdwijnt binnen enkele weken na blootstelling aan UV-licht en regen.

 

Oppervlakkige krassen (beweging van het meubilair, stenen, verbrande plekken (bijvoorbeel kolen van de barbecue): reinig het oppervlak met een borstel in de lengte van de planken en spoel goed af. Als de krassen zichtbaar zijn kun je een lichte schuurspons gebruiken om voorzichtig de krassen in de lengte van de plank te schuren. Vergeet niet na te spoelen.

 

 

Kleurveroudering

 

Net zoals hout ondergaat ook composiet materiaal een natuurlijk kleurrijpingsproces.
Hoe werkt dit proces?

 

Nieuw product

Bij aflevering zijn de composiet planken nieuw met volle en frisse kleuren. Het is echt belangrijk om het composiet materiaal te beschermen tegen zonnestralen als u niet direct tot montage over kunt gaan. In dat geval dient u de planken in het donker afgedekt weg te leggen tot montage wel mogelijk is om te voorkomen dat de planken allemaal een verschillende kleur krijgen.

 

Kleurveroudering

Wanneer de composiet planken worden gemonteerd en blootgesteld aan de zon, begint het natuurlijke kleurrijpingsproces. Gedurende enkele weken zullen houtdeeltjes aan de oppervlakte iets geel kunnen worden. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken, want het is een natuurlijk proces en duurt een relatief korte periode.

 

Na 6-8 weken

Na enkele weken (afhankelijk van het aantal uren zon en het seizoen) keert de kleur terug naar de kleur zoals die vrijwel bij aankoop was. Na deze eerste blootstelling aan de zon wordt de kleur gestabiliseerd en zal daarna niet meer  veranderen.

 

Na 15-25 jaar

Bij een uitgebreide kleurentest blijkt dat zelfs na jaren van verwering, de kleuren stabiel en mooi blijven. Er is absoluut geen teken van vergrijzing. Na 15-25 jaar lijkt de kleur nog steeds nieuw.

 

Weet u wat "waterstofdeeltjes" zijn?

Waterstofdeeltjes worden veroorzaakt door langzame verdamping van water en stof of stuifmeel; dit blijft op het oppervlak van het terras liggen, meestal in gedeeltelijk schaduwrijke of overdekte plekken (zoals rond en onder tuinmeubilair, bloembakken, dakranden, etc.). Dit is een gemeenschappelijk fenomeen en het is niet mogelijk om dit volledig te voorkomen. Deze plekken moeten regelmatig worden schoongemaakt om vlekken te voorkomen.

 

Hoe om te gaan met waterstofdeeltjes?

Spoelen met schoon water; gebruik hierbij gewone huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Borstel in de lengte van de composiet planken en spoel nog een keer af. De rest van de vlekken verdwijnen binnen enkele weken bij blootstelling aan UV-licht en regen.