Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Duofuse® • vlonderplanken • holkamer en massief

De composieten vlonderplanken van het merk Duofuse® zijn waarschijnlijk de allerbeste, allersterkste vlonderplanken die er te koop zijn. Het merk Duofuse® heeft zich in de vlonderplankenbranche ondertussen in de absolute top gevestigd door het leveren van constante kwaliteit vlonderplanken.

Duofuse® vlonderplanken zijn verkrijgbaar als holkamer en massieve vlonderplanken. Alle uitvoeringen zijn uitstekend geschikt voor verwerking bij grote projecten, maar ook voor privévlonders, waar absolute topkwaliteit vereist is. Het verschil tussen de vlonderplanken onderling is niet erg groot, maar er zijn wel degelijk verschillen:
• de holkamer vlonderplanken zijn sterk en licht (belangrijk bij dakterrassen e.d.);
• de massieve vlonderplanken. Alle kleuren hebben een uitvoering met Brandklasse B! Deze massieve vlonderplanken kunnen uiteraard meer “tegen een stootje”, zijn daardoor bijzonder geschikt voor publieke ruimtes.

Enkele kenmerken van de Duofuse® vlonderplanken

 Enorme sterkte (de sterkste vlonderplanken in de composietbranche) door een speciale composietmix (50% houtstof en 50% PVC*). Door deze sterkte mag er tussen de onderbalken tot wel (maximaal) 50 cm ruimte aangebracht worden, dus zijn er minder onderbalken nodig.
 Door deze composietmix van 50% PEFC-gecertificeerd houtstof en 50% PVC is de brandveiligheid beter dan “gewone” composieten vlonderplanken. Voor alle leverbare kleuren van de massieve vlonderplanken is de brandklasse B – dat is echt uniek in de composietbranche. Brandklasse B wordt vaak door o.a. architecten geëist bij publieke vlonders e.d. Voor alle overige vlonderplanken geldt brandklasse C.
 Door deze zorgvuldige composietsamenstelling mogen deze vlonderplanken ook waterpas gemonteerd worden: een enorm voordeel als er – vooral bij wat grotere, publieke terrassen – geen natuurlijk afschot aanwezig is.
 Producent is PEFC-gecertificeerd; deze certificering garandeert een duurzame toepassing van grondstoffen in de composieten producten.

Houtcomposiet of woodcomposiet, ook wel gekend onder de afkortingen WPC en HKC, bestaat uit een evenredige mengeling van houtstof en PVC. Door het houtstof te binden met het PVC ontstaat een ‘ijzersterke’ combinatie die de voordelen van beide materialen nog versterkt en hun nadelen wegwerkt. Met Duofuse® is een materiaal geboren dat de houtlook bewaart en het tegelijk behoedt voor rotting. Houtmeel bevat lignine die in de celwand van het hout voorkomt en die samen met cellulose de sterkte ervan bepaalt. Bovendien zorgen de densiteit, de binding en de houtstofstructuur ervoor dat splintervorming niet kan optreden. Het PVC van zijn kant leidt tot een materiaal dat enorm kleurvast is en geen onderhoud vergt. Regelmatig oliën en beitsen behoren hiermee definitief tot het verleden.

Duofuse® vlonder- of terrasplanken zijn leverbaar in 4 tijdloze, sfeervolle kleuren (Graphite Black, Stone Grey, Tropical Brown en Wenge Brown). Tot 6 à 8 weken na plaatsing kunnen uiterst lichte kleurschakeringen optreden, waarna de kleur definitief gestabiliseerd is voor de rest van de levensduur. Ook na jarenlange blootstelling en gebruik zullen uw terrasplanken er nog steeds zo goed als nieuw uitzien.

Duofuse® massieve vlonderplanken zijn leverbaar met de profielen egaal, houtnerf, breedribbel en fijnribbel.

Om volledig gebruik te maken van de superkwaliteiten van deze vlonderplanken adviseert WoodComposiet om Aslon® aluminium systeemonderbalken en -clips te plaatsen. De combinatie van Aslon® en Duofuse® is een onovertroffen combinatie!


*De gebruikte PVC is niet gerecycled, maar nieuw: virgin quality is een begrip in de PVC-branche.


Transporttoeslag verplicht bij Duofuse® vlonderplanken!

Vanwege het feit dat WoodComposiet van de exclusieve Duofuse® holkamer en massieve vlonderplanken niet voorraadhoudend is, worden de door u bestelde vlonderplanken door WoodComposiet speciaal voor u uit België geïmporteerd. Daar zijn helaas extra transportkosten aan verbonden.

Deze extra transportkosten zijn € 150,00 (inclusief B.T.W.); deze transportkosten komen extra bovenop de (meestal landelijke) transportkosten. Zie voor deze standaard transportkosten de pagina Bezorgkosten.

Levertijd Duofuse® vlonderplanken

Doordat, zoals bovengenoemd, er geen voorraden in Nederland zijn, is het zeer waarschijnlijk dat levering van de Duofuse® vlonderplanken langer duurt dan de overal genoemde 2 tot 10 werkdagen. Mocht dat zo zijn, dan vragen wij u hiervoor uw begrip.