Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Opslag (tijdelijk)

Als u – om wat voor reden dan ook – niet in staat bent om de geleverde materialen binnen een paar dagen na levering te monteren, zult u maatregelen moeten nemen om ervoor te zorgen dat de geleverde materialen tussentijds verantwoord opgeslagen worden.

Mocht de tijdelijke opslag om een langere periode gaan, dan kan het verstandig zijn om de materialen in een droge ruimte op te slaan. Als dat niet mogelijk is, dan is zijn onderstaande tips extra belangrijk!

Opslagtips

 Schuttingen kunnen het best rechtopstaand tegen een muur geplaatst worden (absoluut niet schuin); dit zorgt ervoor dat de schuttingen niet door kunnen buigen. Voor de veiligheid zou u de schuttingen misschien vast kunnen binden, zodat omvallen niet mogelijk is.

 Alle composieten planken en rabatdelen altijd droog en niet in de zon wegleggen; mocht het tijdens de levering geregend hebben en zijn de materialen nat afgeleverd, zorg dan dat ze weer droog worden. Na droging de planken en rabatdelen uit de zon opslaan; lukt dit niet, dan de vlonderplanken of rabatdelen goed afdekken met een waterdicht bouwzeil.

 Wanneer de planken korte tijd opgeslagen, maar wel binnen 3 weken gemonteerd worden: de planken of rabatdelen niet “koud” op elkaar stapelen, maar met voldoende “tussenwigjes” stapelen. Plaats bijvoorbeeld restantjes houten latjes (of andere materialen) tussen de planken, zodat de ventilatie tussen die planken of rabatdelen ook hier weer gegarandeerd is.

In sommige gevallen is het mogelijk om bij WoodComposiet te informeren of er andere mogelijkheden zijn, zoals bijvoorbeeld een levering uitstellen. Hier zullen waarschijnlijk wel kosten voor in rekening gebracht gaan worden; deze kosten zullen in overleg in kaart gebracht gaan worden. Mail hiervoor naar info@woodcomposiet.nl