Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Garantie

De garantie voor al onze composieten tuinmaterialen wordt omschreven in de “Algemene voorwaarden”. Deze voorwaarden kunt u hier downloaden. Dit is een omvangrijk juridisch document, zoals helaas gebruikelijk in de consumentenbranche. 

Om misverstanden te voorkomen noemen wij u hieronder een aantal punten die er uitspringen

 Garantie op ProDeck™ tuinproducten: 15 jaar op verrotting van het materiaal, behalve bij de basic-schuttingen (de planken hiervan zijn te dun). Scheurtjes of barstjes kunnen soms voorkomen en vallen niet onder deze garantie, mede omdat deze vaak veroorzaakt worden door een onvakkundige montage. Op eventuele verkleuringen kan nooit garantie gegeven worden.

 Garantie vervalt meestal als de materialen anders gebruikt worden dan waar ze voor bestemd zijn. Zo kan composietmateriaal nooit bouwkundig (voor constructie) gebruikt worden.

 Indien foutieve of beschadigde materialen geleverd worden, dient direct gereclameerd te worden bij de chauffeur, zodat WoodComposiet het probleem zo snel mogelijk kan oplossen.

 Garantie of omruil-/teruggeefrecht op recent geleverde materialen vervalt als de producten al gemonteerd of verzaagd zijn. Teruggave van materialen dient binnen 14 dagen na aflevering plaats te vinden; er wordt 15% administratiekosten in rekening gebracht.

 Een terugkerend probleem is het transport van dit soort materialen: WoodComposiet zal, indien – na een periode van twee weken – onder garantie materialen vervangen dienen te worden, deze gratis leveren, maar de transportkosten komen in principe voor rekening van de koper.


Terafest® garantie

Garantie op Terafest® tuinproducten particulier gebruik: 25 jaar op verrotting van het materiaal. 5 jaar garantie op scheurtjes of barstjes.


Fiberdeck® garantie

Garantie op Fiberdeck® tuinproducten particulier gebruik: 20 jaar op kleurechtheid.


Duofuse® garantie

Voor de producten uit het gamma Duofuse® kunnen wij garanderen dat de functionaliteit van het product en de weerstand tegen termieten en andere insecten behouden blijft en niet buitensporig zal degraderen bij normaal gebruik1 binnen de vastgestelde garantieperiode. Indien er binnen de vastgestelde garantieperiode onder de geldende voorwaarden een buitengewone slijtage optreedt aan deze producten, dan zal Plastivan het defecte product vervangen, of vergoeden, rekening houdende met een afschrijving in verhouding tot de reeds verlopen tijd en garantieperiode. Uitnemings- en herplaatsingskosten, werkuren of andere kosten (vb. vervoerskosten) vallen niet onder garantie. Een eventueel defect moet ten laatste 2 maand nadat dit werd opgemerkt worden doorgegeven aan Plastivan.

DEZE GARANTIE IS GELDIG VOOR EEN PERIODE VAN 10 JAAR NA INSTALLATIEDATUM

Deze garantie is geldig onder de volgende voorwaarden:
• Niet blootgesteld aan temperaturen > 40 °C.
• De opbouw is conform de plaatsingsinstructies, gepubliceerd door Plastivan op het moment van aankoop.
• Schade door gebruik1 en vandalisme vallen niet onder deze garantie.
• Schade door slechte stockage2 valt niet onder deze garantie.
• Eventuele inspecties door Plastivan toestaan indien een afwijking zich voordoet.
• Installatie in de EU, Rusland, Noorwegen, Moldavië, Wit Rusland.

1 Onder gebruik wordt verstaan: de materialen worden gedurende hun levensduur behandeld onder het principe van de goede huisvader
2 Onder goede stockage wordt verstaan: de materialen worden bewaard onder het principe van de goede huisvader, waarbij men rekening houdt met, maar niet gelimiteerd tot: Het bewaren van de goederen in de verpakking in een omgeving waar een normale temperatuur (max. 40 °C) en vochtigheid (RV 70-85%) heerst. Het bewaren van de goederen in een omgeving die is afgeschermd tegen regen en andere weersomstandigheden.


De “Algemene voorwaarden” zullen altijd van toepassing zijn, de hier genoemde opmerkingen zijn niet meer dan geheugensteuntjes.